Region

Izetbegović tvrdi da se Republika Srpska militarizuje

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović rekao je da su izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o BiH uglavnom korektne i da on nikada ne dovodi u pitanje teritorijalni integritet BiH, ali da suverenitet ne pominje i “ničim se ne ograđuje od sve otvorenijih separatističkih izjava Milorada Dodika”.

Izetbegović je to rekao na svečanoj sjednici GO SDA, povodom 29 godina od osnivanja stranke, navodeći da su Vučić i Dodik često “zajedno, nasmijani i zagrljeni”, prenosi Klix.

“Čemu onda vjerovati – verbalnoj podršci teritorijalnom integritetu BiH, ili neverbalnoj i konkretnoj podršci čovjeku koji taj integritet svakodnevno dovodi u pitanje? I Republika Srpska se militarizuje, mimo Ustava i zakona. Uvodi se rezervni sastav policije, nabavljaju se vojne puške za policiju, prave se vježbe zajedno sa srpskom policijom pri čemu se prelazi državna granica”, rekao je Izetbegović.

On je dodao i kako ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin daje izjave kako “Republika Srpska nema vojsku, ali ima srpski narod”, kao i da Milorad Dodik crta neke nove karte Balkana, Republiku Srpsku naziva “Zapadnom Srbijom”.

On je za Dodika rekao da se dolaskom na vlast postepeno pretvorio od socijaldemokrate u agresivnog nacionalistu, navodeći da već deceniju opstruiše vitalno važne procese za zemlju i njene građane, poput procesa pomirenja, integraciju u EU, integraciju u NATO.

Govoreći o Rusiji, on je rekao da je ta zemlja sve prisutnija u regionu i da sve pristrasnije staje na stranu Srba u Srbiji i BiH, ali i da SAD, uprkos politici koju vodi predsjednik Donald Tramp, ne odustaje od uticaja na Balkanu.

9

avatar
1000
5
4
0
 
9
bmwVladoMarkisa1nekotamoMOST
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bmw
Gost
bmw

Auuu, neće valjda opet traktori ?

nekotamo
Gost
nekotamo

Bakir bi da nastavi dje mu je babo stao.E nece moci ovaj put gospodo.
Republika Srpska ne mora da brine,braca kad pozovu svi smo preko Drine.

Vlado
Gost
Vlado

Sigurno, kao što ste bili onda i u Kninu, Slavoniji, Kosovu…znači, jeste preko Drine, ali sa ove bezbjedne strane!

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

bas te briga neka ih opet cete ih pospremit… oni su izgleda limitirani.. cim se nakote do odredjenog broja traze nacin da se prepolove..

Marko
Gost
Marko

Knjaz Danilo i Bakir dva brata ne zna se koji je ljepši.

Nenad
Gost
Nenad

Podrzavas li ti Ugljanina za Sandzak?
Sve su prilike da ce biti frke opet

Pacifisti
Gost
Pacifisti

A vi se pacifizujete.
RS je drzava i zasto bi nekome smetalo da li se ona naoruzava. Aki mogu neka kupuju. Ili bi neki voleli da RS ostane nebranjena pa da opet ubija goloruke srpske svatove. Da opet sanja da BiH dade Turskoj kao amanet. Pa, malo morgen.

MOST
Gost
MOST

Svaka čast na komentaru!

Markisa1
Gost
Markisa1

A RS bila naivna mirna i goloruka u ratu. I nije država već entitet u bih

Send this to a friend