Region

Jeremić: Vučić sa Haradinajem i Tačijem stvara atmosferu rata

Vuk Jeremić

Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocijenio je danas da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa “partnerima” iz Prištine Ramušom Haradinajem i Hašimom Tačijem, režira atmosferu rata kako bi imao opravdanje da potpiše sporazum koji bi omogućio ulazak Kosova u Ujedinjene nacije.

U pisanoj izjavi, Jeremić je naveo da su se Vučić i Tači sastali 4. novembra u Rimu i da je samo nekoliko dana nakon toga Priština podigla takse na proizvode iz Srbije i BiH, najprije na 10 a onda i na 100 odsto.

“Ako se razgraniče Srbija i Kosovo na način na koji to žele Vučić i Tači, tada više nema prepreka da Kosovo postane član UN. Ako postane član UN, tada više nema međunarodnih pravnih mehanizama da se spriječi dalje prekrajanje granica na Balkanu, od stvaranja velike Albanije pa nadalje”, rekao je Jeremić.

Jeremić je ocijenio da je postao glavna meta vlasti jer iznosi informacije o “mahinacijama Vučića i njegovih saradnika”, ali i dodao da ukoliko mu se nešto desi to sigurno neće proći bez međunarodnih posljedica, pogotovo nakon razgovora o situaciji u Srbiji sa američkim državnim tužiocem, ali i drugim sagovornicima iz svijeta.

On je naveo da je sva odgovornost za porast nasilja isključivo na vlastima koje stvaraju atmosferu u kojoj neki građanin pomisli da “čini dobro delo ako nekom iz opozicije nešto nažao učini”.

Jeremić je ocijenio da u Srbiji nema uslova za bilo koje izbore niti normalan politički život.

“Mi smo bili protiv izlaska i na izbore u Lučanima, ali zbog jedinstva i solidarnosti u SZS, nismo htjeli da iskoristimo svoje pravo veta. Narodna stranka se zalaže za aktivan bojkot parlamenta kao i svih drugih institucija, jer ovdje stvari ne da nisu normalne, nego se štaviše naglo pogoršavaju”, rekao je Jeremić.

3 Komentara na "Jeremić: Vučić sa Haradinajem i Tačijem stvara atmosferu rata"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend