Region

Jesam li ti rekao da ću ti ubiti trudnu djevojku ako ne budeš ubijao po CG

U Specijalnom sudu danas je nastavljeno suđenje za ubistvo Nikole Bojovića (39), rođenog brata Luke Bojovića i Miloša Vidakovića (29). Ročište je počelo ispitivanjem Miloša Vojnovića, koji je priznao Vidakovićevo ubistvo, a pitanja mu je postavljao Miloš Delibašić, član kriminalne grupe Slobodana Šaranovića, koji je bio označen kao naručilac ovih ubistava. Neizostavan dio suđenja bile su prijetnje i uvrede upućene Vojnoviću, naravno, jer Delibašić negira da je on išta naručio.

Današnjem napetom suđenju je prisustvovao veliki broj policajaca zbog mogućeg incidenta između njih dvojice. U nekoliko navrata djelovalo je kao da će Delibašić nasrnuti na Vojnovića koji je u tom trenutku odgovarao na njegova pitanja.

Delibašić je bio bijesan jer želi da dokaže da on nije kriv ni za čije ubistvo, pa je odlučio da propita Vojnovića o detaljima događaja.

Povišeni ton i prijetnje bile su sastavni dio ovog ispitivanja.

“Prestani da me prekidaš i okreni se tamo prema sudiji!!!”, viknuo je Miloš Delibašić vidno uznemiren.

Na samom početku suđenja između njih dvojice povela se polemika kakvu je majicu na sebi imao Vidaković u trenutku ubistva. Vojnović je sve vrijeme tvrdio da je bila na pruge, međutim, Delibašić je to demantovao fotografijama na kojima se vidi da je bila bijela sa crnom šarom.

Delibašić je rekao da je majica na pruge u stvari majica od djevojke koja je radila u kafiću u kom je Vidaković ubijen. Ona ju je skinula kasnije kako bi obavila njegovu ranu.

“Da li sam te ja ucijenio? Jesam li ti možda rekao da ću ti ubiti tada trudnu djevojku ako ne budeš ubijao ljude po Crnoj Gori? Jesi li imao izbora?”, pitao je Delibašić Vojnovića.

“Jesam, ali ja sam takođe bio ugrožen. Mislili su da imam veze sa ubistvom Bojovića, bojao sam se da ne urade nešto mojoj porodici”, odgovorio je Vojnović.

Delibašiću je dostavljen ostatak video-zapisa iz Budve, pa je on detaljno obrazložio sudiji da se vremenske odrednice sa snimka ne poklapaju sa iskazom Vojnovića.

Nikola Bojović

“Ovi video-snimci su dokaz da Vojnović laže. Vrijeme se uopšte ne poklapa sa njegovom pričom. Kada sam ga ja navodno te noći poslao da potraži Vidakovića po Budvi, izjavio je da ga je pet puta sam tražio po šetalištu. Na snimku se jasno vidi kako šeta sa Mišićem”, istakao je Delibašić.

Vojnović je istakao da se hronološki ne sjeća svega, ali da ostaje pri svemu što je ranije rekao.

“Ne sjećaš se, kur…e moja, sad ću da te podsjetim, mamu ti je..m”,  dobacio je Miloš Delibašić usred sudnice!

Njega je zanimalo i zašto se Vojnović nije predao odmah nego tek godinu i po dana nakon hapšenja.

A onda je Delibašić postavio pitanje zbog kojeg je uslijedio muk: Upitao je Vojnovića da li je obezbjedio policijsku zaštitu sestri iz Pirota, djetetu i ženi koja mu je rodila dijete.

Tajac.

Neprijatna tišina prožeta strijepnjom.

“Nemaju zaštitu i sasvim se normalno kreću po gradu. Ubio je čovjeka, zašto nije obezbijedio zaštitu svojoj porodici? Mogao sam ja hipotetički da kažem Strahinji da ode i da ti ubije dijete u kolevci. Zašto onda ne bi nas gurno u vodu, kad je svoje dijete gurnuo?”,  dodao je Delibašić.

Vojnović je ovo shvatio kao otvorenu prijetnju i istakao je da je Delibašić vrlo inteligentan i da kod njega ništa nije slučajno.

“Ja Delibašića mnogo dobro poznajem. Nisam vidio i čuo dijete dvije godine jer je on otišao kod moje tadašnje supruge i rekao joj da prekine svaki kontakt sa mnom, i da će samo pod tim uslovima ona i moja ćerka biti sigurne”, istakao je on.

“Ne brini, vodiću ti ćerku u Top Hill”, dobacio mu je Delibašić, sa osmijehom na licu!

Slobodan Šaranović

Današnjem suđenju prisustvovala je i Anđelka Bojović, majka ubijenog Nikole Bojovića. To je bilo njeno prvo pojavljivanje nakon hapšenja u Crnoj Gori, zbog sumnje da su ona i Matija Bojović pripremali likvidaciju Nikšićanina Ratka Koljenšića.

Sledeće ročište zakazano je za 13. i 14. septembar.

Podsjećamo, Vidaković koji je, inače, iz Pančeva, ubijen u julu 2013. godine hicima iz pištolja u jednom lokalu ispred Starog grada u Budvi. U vatrenom obračunu ranjeni su i gosti lokala J. V. (32) iz Pančeva, J. G. (24) iz Inđije, S. N. (26) iz Zemuna i O. P. (17) iz Berana.

Nikola Bojović ubijen je 29. aprila 2013. godine u centru Beograda u 7.5 sati naočigled brojnih prolaznika, u Ulici carice Milice kod broja 11 kada je krenuo u pekaru.

Na mjestu ubistva, nedaleko od lokve krvi, pronađeno je čak 15 čaura, a ljekari su potvrdili da mlađi Bojović imao prostrijelne rane glave, grudnog koša, stomaka i podlaktice.

“Zatečen je bez svijesti i s jedva primjetnim disanjem”, rekla je onda Nada Macura, portparol beogradske Hitne pomoći.

Bojović je, nakon što je izrešetan, prevezen na Odjeljenje za reanimaciju beogradskog Urgentnog centra, gdje je izgubio bitku za život.

Bojoviću je ubica iz pištolja ispalio hitac u potiljak, a zatim, dok je ležao, još veći broj metaka u tijelo.

Prema tvrdnjama tužilaštva, neposredni izvršilac ubistva je Saša Cvetanović, koji to negira, dok je Ratko Koljenšić optužen da mu je pokazao Bojovića.

Kao naručilac ovog ubistva optužuje se Slobodan Šaranović, iz osvete Luki, a on je navodno Cvetanoviću i Koljenšiću platio 30.000 eura da počine ovaj zločin.

U maju ove godine na suđenju je prikazan snimak ovog zločina. Trenutak kad je Bojović ubijen zabilježile su okolne kamere, a na snimcima se vidi kako mu prilazi muškarac, sa kačketom i u maslinasto sivoj jakni, koji vadi oružje i počinje da puca obilazeći krug oko njega.

Neposredno prije napada, ovaj muškarac je snimljen u društvu sa još jednom muškom osobom, koji je ostao sakriven u ulazu obližnje zgrade. Vještak, antropolog je kazala da su na snimcima vjerovatno Koljenšić i Cvetanović, ali da potpunu vjerovatnoću daje samo DNK analiza.

Send this to a friend