Region

Još jedna turska građevinska firma povezana sa Sezginom i Milatovićem otišla u stečaj

Ilustracija

Juno construction, građevinska firma povezana sa kompanijom Kronos, otišla je u stečaj, piše Forbes Srbija. Ranije su mediji objavili da je sa firmom Konors koju je osnivao turski biznismen Ozgur Baki Sezgin poslovao i brat predsjednika Crne Gore Jakov Milatović, Pavle Milatović.

“Iako se to još ne može videti na sajtu Agencije za privredne registre, u oglasu koji je prije nekoliko dana objavljen u dnevnom listu Danas, Privredni sud u Beogradu usvojio je predlog preduzeća Vemus transport i otvorio stečajni postupak prema stečajnom dužniku Juno construction. U objašnjenju ove odluke stoji da je utvrđena ispunjenost stečajnih razloga, odnosno da je zbog prezaduženosti firme ispunjen uslov za pokretanje stečajnog postupka”, piše Forbes Srbija.

U oglasu se pozivaju povjerioci da prijave kako obezbjeđena, tako i neobezbjeđena potraživanja u roku od 120 dana od dana objavljivanja oglasa o otvaranju postupka stečaja.

Istovremeno, pozivaju se i dužnici da odmah ispune svoje dospele obaveze prema Juno construction i zakazuje ispitno ročište za polovinu juna ove godine.

Kompanija Juno construction učestovovala je u Srbiji i uzgradnji pojedinih putnih dionica na državnim infrastrukturnim projektima. Radila je kao podizvođač kineske državne kompanije Šandong i u vlasništvu je turskog državljanina Mahmuta Taha Karsliočlua.

U Srbiji je registrovana decembra 2021. godine, ali je tokom 2023. izmenama osnivačkog akta Ozgur Baki Sezgin postao direktor i zakonski zastupnik.

Sezgin je, kao što je Forbes Srbija pisao, u Srbiji vlasnik konsultantske agencije MMS Consultancy, koja je do 2022. godine nosila ime Kronos construction. Juno je Sezgin na društvenim mrežama promovisao kao ćerku firmu Kronosa, iako direktne vlasničke veze nema.

U Juno construction u januaru ove godine uveden je prethodni stečajni postupak, a kako je Forbes Srbija u međuvremenu saznao, vlasnik je još prošle jeseni otišao u Tursku ostavivši dugove i prema zaposlenima i prema poslovnim partnerima.

Ranije su mediji dovodili u vezu Pavla Milatovića i Ozgura Bakija Sezgina, navodeći i da je Milatović suvlasnik u kompaniji Kronos i da je učestvovao u građevinskim poslovima. Ove tvrdnje bile su potkrijepljene print skrinom sa nekadašnjeg sajta preduzeća Kronos www.kronossrb.rs koji više nije aktivan, a na kojem je pisalo da Pavle Milatović jeste koosnivač.

17

avatar
1000
12
5
0
 
16
VojkansvizajednoSlobodaZoraZeljko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vojkan
Gost
Vojkan

“ iako direktne vlasničke veze nema”
Pametnome dosta.

svizajedno
Gost
svizajedno

Milatovici su izgleda “ začin C “ svugdje …. !

Zora
Gost
Zora

Ispod svakog nivoa. Vidjite vi sto vam radi Stečajni preśednik.

Tomo
Gost
Tomo

Identičan obrazac kao sa firmom brata Dritanovića.

Daks
Gost
Daks

I Slučajni će brzo otići u stečaj.

Jel piso Miso
Gost
Jel piso Miso

To je vjerovatno ishod programa “ srbija sad -2 “.
Ipak je to viciceva drzava a i kod nas ce da se opstruira sve sto nije srbsko

Milos
Gost
Milos

Evo krece jeftini obracun sa Jakovom Milatovicem. Recite mi ko je ujak njegove strine?

Zeljko
Gost
Zeljko

Ovo nije obračun, ovo su činjenice, vječiti neprijatelj srpskog roda.

Sloboda
Gost
Sloboda

A ne no ko je baba njegove tetke. I Milo i Miutin Dj su najblizi rodjaci, pa se smisliti ne mogu.

Jasno je
Gost
Jasno je

Možda je neko i mislio da je slučajnost bankrot firme brata Abazovića, ali ovo već sigurno nije. Za neispunjavanje izdajničkih zadataka slijedi kazna. Niko ne voli izdajnike, čak ni onaj u čiju korist ide izdaja.

Naroz
Gost
Naroz

Poslije ove ostavke u PES-u, brzo će Pavle i Baki dobiti neke nove poslove. Tako se to radi.

Micko
Gost
Micko

A ne vjerujem da je ovo tacno :))))) kakva je ovo episoda zvana dritan 2

Ivan
Gost
Ivan

Kakvve veze ima njegov brat sa nama u koju firmu radi?I jos posluje u Srbiju?Pisite koliko ke nasih firmi poslo u stecaj zadnjih 30 god i koliko ih se novih otvorilo,to nas zanima

Marko 🇲🇪⚔️
Gost
Marko 🇲🇪⚔️

Ne znam šta bi bilo gore.
To što se praviš glup, ili da si stvarno glup.

Ne samo to
Gost
Ne samo to

Zanima nas i koliko ,,bratskih” firmi naših političara ima u Srbiji. Zanima nas i šta su ovdašnja braća morala da urade za tu uslugu.

Daks
Gost
Daks

Naravno da ima veze jer je Slučajni dokazani Vučićev potrčko.Nego, jesi li de odlučio na koju ćeš stranu ili ćeš prema potrebi nositi 2 kape – Slučajnog i Spajića ?

laufer
Gost
laufer

Slučajni predsjednik manjine i bratovi poslovi u Beogradu strašno podsjećaju na izdajničkog ulcinjskog premijera i opet poslove brata mu u Beogradu. Karakteristično je i jednom i drugom da su raširili poslove 2019-te. Ljepota!

Send this to a friend