Region

Josipović: Kolinda je pričala besmislice, mnogi se pitaju je li pila alkohol

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović komentirao je govor predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović iz Knina, te ga je ocijenio krajnje neprimjerenim, javlja N1.

“Jučerašnji govor predsjednice u Kninu bio je privatizacija javne proslave, što je vrlo neukusno. Riječ je o nedopustivom nastupu. Vidjeli smo još jedan od pokazatelja društvene regresije. Ne samo da je pričala besmislice, s obzirom na prigodu na kojoj je govorilo, nego je imala i čudnu gestikulaciju pa se mnogi pitaju je li tome prethodila konzumacija alkohola”, navodi Josipović.

Josipović kaže kako nije nužno da se predsjednik drži protokola, ali je to poželjno.

Dodaje kako se radi o potpuno nesuvislom nastupu koji je bio još samo jedan loš korak u ovogodišnjem obilježavaju Dana zahvalnosti.

“Opšta slika te predstave bila je jako ružna, desničari koji viču ‘Za dom spremni’… Cijela se priredba pokazala kao desničarsku zabavu, što doista ne valja”, kaže Josipović.

Dodao je kako je policija HOS-ovce koji su uzvikivali “Za dom spremni” jednostavno trebala udaljiti i prekršajno kazniti.

Komentar predsjednice kako je htjela i sama uzeti pušku i otići u rat smatra veoma neumjesnim.

“Niko od nje ne očekuje da se pravda što nije išla u rat, ona je tada radila neke druge stvari. Ali kada ona cirkusira, onda to otvara različite rasprave. Ne mislim da će joj se ovaj nastup u Kninu dobro odraziti na rejting za kojim toliko trči”, naglasio je Josipović.

Kazao je kako u društvu koje je dobro strukturirano kandidatkinja kao što je Kolinda Grabar-Kitarović ne bi imala nikakve izglede. Navodi kako je hrvatsko društvo u regresiji i da nedostaje kvalitetnih vrijednosti te ga ne bi začudila njena pobjeda.

“Plenković razumije da bez obzira na to kakva je Grabar-Kitarović kandidat, njena pobjeda znači podršku stranci na idućim izborima. Mislim da će HDZ sve učiniti da njihov kandidat pobijedi, ali se nadam da će i druge stranke to učiniti”, rekao je Josipović za N1.

6

avatar
1000
4
2
0
 
6
CrniDadoabbaSEKULA DRLJEVICroko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dado
Gost
Dado

E moj Josipoviću danas normalni nr piju vodu

Crni
Gost
Crni

Ziva istina ti je to…

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

Zašto, pa nije izljubila pola stadiona?

roko
Gost
roko

mozda koju liniju smrkne pa joj se onda zamanta u glavi i pocne da prica svasta

Rajan
Gost
Rajan

….svaka njena recenica ima smisao, samo sto i ja imam mozak da me ne moze ta NATO i EU drzava zedna prevest preko vode , niti me moze ko ubijedit da mi je to prijateljska drzavica…

abba
Gost
abba

Rajane, nemoj ti o mozgu.

Send this to a friend