Region

Kćerka hrvatske predsjednice upisala Harvard

Katarina Kitarović

Katarina Kitarović, kćerka hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, od jeseni će studirati na prestižnom američkom Harvardu, saznaje Jutarnji list.

Katarina Kitarović, 18-godišnja učenica četvrtog razreda Međunarodnog IB programa XV gimnazije u Zagrebu, primljena je na čak četiri svjetski najprestižnija univerziteta, između ostalih i na Stanford, te Univerzitet Kolumbija, ali odabrala je Harvard gdje će imati stipendiju veću od godišnje plate svoje majke, hrvatske predsjednice. Na Harvard su primljene i Eva Goluža, kćerka donedavnog predsjednika Hrvatske ljekarske komore Trpimira Goluže.

Predsjednicina kćerka, osim što je vrhunska sportistkinja (državna je prvakinja u umjetničkom klizanju), bila je među jedan posto najboljih u svijetu u rješavanju SAT testa, ispita sposobnosti koji se koristi kao prijemni za preddiplomske studije u SAD-u. Katarina Kitarović, govore oni koji je poznaju, htjela je da se osamostali i odseli od roditelja, piše Jutarnji.

“Ona ne želi da bude javna osoba, ne želi da se o njoj piše kao o kćerki predsjednice, a htjela je napokon i da pobjegne od policijskog obezbjeđenja”,  kažu oni koji je poznaju.

Katarina Kitarović vrhunska je učenica i sportistkinja, a uz to, pohađa i posebne mentorske programe matematike i spisateljstva. Pomagala je svojim vršnjacima koji su imali suicidne misli i o tome napisala knjigu.

Pojedini izvori “Jutarnjeg lista” na Pantovčaku pak kažu da Katarina ne želi da obezbjeđenje ide s njom u SAD, te da nakon studija planira da se vrati u Hrvatsku. Službena objava na Harvardu biće 1. juna.

10

avatar
1000
3
7
0
 
7
DadoNickVasko@VaskoKrompir 0:6
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Samostalnost
Gost
Samostalnost

I Blažo je htio da se odseli od roditelja, ali oni nijesu imali onda od čega da žive. Ko bi onda Milu pokrivao minuse na karticama?

Vasko
Gost
Vasko

Godina studija je oko 65 hiljada dolara, kolindina plata oko 25 hiljada, tako da ce razliku neko morat da plati.

@Vasko
Gost
@Vasko

Vale, srećo babina, ne čitaj samo naslove, nego po malo i tekst, ako možeš “dobačitiali”. Da si pročitao vidio bi da je ona primljena na četiri prestižna svjetska univerziteta i mogla je da bira. A ona je “odabrala Harvard gdje će imati stipendiju veću od godišnje plate svoje majke, hrvatske predsjednice”. Kao što vidiš ona će primati više nego majka.… Više »

Vasko
Gost
Vasko

Krdzo, stipendija koristi za placanje troskova, a ne za dzeparac. Ako je kolindina plata 24 hiljade godisnje, a mala dobije 25 hiljada stipendije, ko ce pokrit razliku? Ti? Kad su vec objavili da ce dobit vise od majke, sto ne napisase koliko ce dobit, da ne dumamo mnogo i uprazno?

Nick
Gost
Nick

Kad je dijete vrhunski sportista, moze da dobije 100% pokrivanje troskova skolovanja na racun stipendije. Neki sportovi nose manje procente, 80%, 60% itd. Može da vam dijete nije vrhunski sportista, već samo prosječan, ali ako je u nekom sportu koji americka sportska administracija želi da populariše u USA da isto dovije 100% pokriveno školovanje.

Dado
Gost
Dado

U pravu si Vasko, dobro je pitanje iako je relativno nebitno!

Marinko
Gost
Marinko

Uspjesnije I zlatnije dijete je nas Blazo od nje 100 puta!

Vantage1111
Gost
Vantage1111

Hahaha nasmija me danas!!

Marinko
Gost
Marinko

MILO mi je.

Krompir 0:6
Gost
Krompir 0:6

A tek podmladak vojvode Mandica? Nozem bode maloljetnike s ledja jado moj!

Send this to a friend