Region

Kesić: Dosta nam je laži, Beograd pokazao da je spreman da se pobuni

Zoran Kesić; Foto: YouTube screenshot/K1 TV

Protesti protiv nasilja uvjerili su me da i dalje postoji Beograd koji je spreman da ustane protiv nečega što mu smeta i da se bori za bolji grad i bolju državu, kazao je za TVCG novinar Zoran Kesić.

Autor emisije “24 minuta sa Zoranom Kesićem” podržao je i bio je na protestima u Beogradu protiv nasilja, a za TVCG kaže da ga je to podsjetilo na njegove novinarske početke.

“Na protestu je bilo emotivno i lijepo i podsjetio sam se energije koja je bila 1995. ili 1996. godine kada su mladi imali potrebu da izađu i glasno viknu protiv tadašnjeg režima. Onda sam u međuvremenu izgubio malo povjerenje u to da je Beograd spreman da izađe, pomislio sam da je defitinitvno atrofirao, ali su me ovi protesti uvjerili da i dalje postoji taj Beograd koji je spreman da ustane protiv nečega što mu smeta, za bolji grad, za bolju državu”, kazao je Kesić.

Smatra i da je sve to usmjereno protiv situacije u Srbiji u kojoj građane, kako navodi Kesić, neko stalno laže.

“Dominantan narativ vlasti u Srbije je laž… Dosta nam je te laži hoćemo da pobijedi Srbija”, poručio je Kesić.

U svojoj emisiji na satiričan način obrađuje teme iz političkog i društvenog života Srbije. Inspiracije mu, kaže ne fali, a tema ima i u državama region.

“Mi imamo problem sa državama regiona. Iz Crne Gore nam pišu, iz BiH, iz Hrvatske, “ajde malo posvetite pažnju i nama”, ali mi ne možemo ni ovo naše da stignemo, ne sumnjam da bi bilo materijala”, navodi Kesić.

Sa druge strane kaže i da kada u emisiji pomene neki od problema iz Crne Gore nailazi na kritiku.

“Prvo su me optuživali da lobiram za Mila. Ja da lobiram za Mila, uvijek smo ga zezali… Pa onda o izborima u Šavniku, pa onda što nisi podržao litijaše? Čekajte, jesam li Milov, ili sam litijaš koji sam. Suština je da nisam nijedan, ja volim Crnu Goru i Crnogorce i Srbe”, poručio je Kesić.

 

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
avatar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
avatar
Gost
avatar

I mi volimo Srbiju Srbe i Crnogorce ali popovi ne daju zivjet!

Send this to a friend