Region

KFOR: Tači može da ide gdje hoće, ne treba mu dozvola

Ilustracija

Glavni portparol KFOR-a Vinćenco Graso izjavio je, govoreći o nedavnoj posjeti kosovskog predsjednika Hašima Tačija jezeru Gazivode, koja je dodatno zategla odnose Beograda i Prištine, da on ima pravo da se kreće svuda po Kosovu, bez ikakve dozvole, i naglasio da tada nije bilo nikakvog incidenta, hapšenja ili vojne operacije.

“Mi potvrđujemo da nije bilo nikakvog incidenta, nikakvog hapšenja, nikakve vojne operacije, i nikakvog napada na bilo koga… Tači je posjetio to područje i tokom posjete ga je pratio tim za zaštitu važnih ličnosti Kosovske policije”, rekao je Graso za sajt Demostat.

Graso je potvrdio da KFOR nije bio unaprijed obaviješten o posjeti, ali je rekao da je “gospodin Tači, kao najviši lider institucija Kosova, slobodan da se kreće svuda po Kosovu”.

“Kosovska policija ne mora da pita za bilo kakvu dozvolu da ide na sjever Kosova, stoga, oni nijesu prekršili nikakvo pravilo”, rekao je Graso.

Graso je dodao da je situacija na Kosovu mirna i pod kontrolom i naveo da Kfor poziva sve strane da smanje tenzije na najniži nivo.

Dodao je da su srpski predsjednik Aleksandar Vučić i ministar inostranih poslova Ivica Dačić u pravu kad kažu da je Kosovskim snagama bezbjednosti potrebna dozvola KFOR-a da idu u sjeverni dio Kosova, ali je naveo da “ni Kosovske snage bezbjednosti niti bilo kakva paravojska ni specijalne jedinice nijesu pratile Tačija, kako su to pojedini mediji izvijestili”.

“Nakon što je gospodin Tači napustio to područje, neke blokade bile su podignute u Zubinom Potoku, bez ikakvog očiglednog razloga. KFOR nije intervenisao, jer blokade nijesu predstavljale nikakvu opasnost za bezbjednost i slobodu kretanja, dok su u međuvremenu jedinice KFOR-a bile uključene u nadziranje velikog protesta u Prištini, kojem je prisustvovalo oko 13.000 ljudi”, rekao je portparol Kfora.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Piksi
Gost
Piksi

Oprosti redakcijo sto ga uvrijedih bas je dobar “cojek”

radule
Gost
radule

ima li ko da objasni ovome Vićencu da je Kosovo srpsko? Alo bre?

Bhf
Gost
Bhf

Hahaha

Grbaljka
Gost
Grbaljka

Šta znaci to BRE
U CG nema te rijeci

z d
Gost
z d

“BRE” je Turska riječ.

Send this to a friend