Region

KFOR zbog nevremena odgodio vojne vježbe na Kosovu

Foto: KFOR

Vojne vežbe KFOR-a, za koje su kosovski mediji javili da će trajati do 11. januara u toj zemlji, odgođene su zbog vremenskih prilika.

“KFOR je planirao da sprovede vježbe na raznim mjestima na Kosovu, međutim, došlo je do odlaganja vježbi zbog vremenskih prilika”, rekao je portparol KFOR-a Vinćenco Graso za KoSSev.

Navodi i da će, kao i do sada, KFOR obavještavati javnost unaprijed o zakazanim vježbama, ali i da su snage KFOR-a u stalnom treningu, kako bi mogle da ispune svoj mandat.

Trodnevna vježba KFOR-a trebalo je da traje do 11. januara.

Osiguravanje slobode kretanja

Neimenovani izvor KosovaPressa rekao je ranije da će vježba doprinijeti sigurnom okruženju i slobodi kretanja za sve građane Kosova, u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

“KFOR će imati vježbe i uspostaviće trupe na cijeloj teritoriji Kosova, koje će se kretati širom Kosova”, rekao je neimenovani izvor za KosovaPress.

“Vojnici KFOR-a obučeni su da budu spremni da se brzo rasporede ako su ugroženi bezbjednost i sloboda kretanja”, dodao je taj izvor.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mario
Gost
Mario

Cita banana,u pravi si da mi kazemo “odlozio”ali da si procitao ciji je izvor ove vijesti,mozda bi malo “stavio”mozak u vinklo.Ove je izvor: Al Jazzera Balkans,sa sjedistem u Sarajevu i glavni urednik je Goran Milic,a on govori i pise Hrvatskim jezikom tj.on je Bosanski Hrvat receno narodski.Druze ovo je dobronamjerno.

Ćita banana
Gost
Ćita banana

Ne kaze se odgodio nego odlozio,odgodio kazu hrvati

Send this to a friend