Region Čuveni proizvođač patika pobijedio

Kineska firma mora da uništi sve kopije Adidasa

Ilustracija, foto: Pixabay

Kompanija Zhejiang moraće da uništi svu sportsku obuću koja liči na Adidas, a uz to će slavnoj kompaniji morati da nadoknadi nemale sudske troškove.

Kako piše Večernji list, najbizarnije u cijeloj priči u sporu oko zaštićenog brenda najpoznatije svjetske kompanije za proizvodnju sportske opreme je da su Zhejiangove patike imale – četiri crte.

Sud je ustanovio kako je obuća po svemu drugome neodoljivo podsjećala na zaštićenu marku, ali iz tuženog preduzeća nisu bili tog mišljenja.

Obuća je imala natpis Boban i u Zhejiangu tvrde kako su te patike stekle ugled na tržištu i “prepoznatljiv karakter po kojem se kao žig odvajaju od ostalih”.

“Same crte koje se eventualno nalaze na modelima patika nisu, a kako Adidas navodi u svojoj tužbi, dominantne s obzirom na cjelokupni utisak patika na kojima se nalaze”, branili su se u tuženom preduzeću koje je u vlasništvu kineskih državljana, a posluje u Zagrebu.

U Adidasu navode kako su još 2014. dobili informaciju o tome da tužena kompanija u tržnom centru Kineski zid na Samoborskom putu u Zagrebu prodaje sportsku obuću sa četiri paralelne ukošene crte na bočnim stranama obuće.

Pokušali su mirno da riješe spor, ali nije bilo razumjevanja.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
Pušti toDarko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Darko
Gost
Darko

Zato gintaš ne jenjava, svi svjetski top brendovi u titogradu!

Pušti to
Gost
Pušti to

A, ne, nego da plaćamo vlasniku Zare i Adidasa još veću jahtu i dvorac. Kad im je dosta?

Send this to a friend