Region

Kitarović: Hrvati najviše doprinijeli antifašističkoj borbi

Hrvatski narod je srazmjerno broju stanovnika najviše doprinio antifašističkoj borbi u Evropi, u kojoj je aktivno učestvovalo više od pola miliona hrvatskih građana, rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Grabar Kitarović je učestvovala u Varšavi na komemoraciji povodom obilježavanja 80. godišnjice početka Drugog svjetskog rata, saopšteno je iz njene kancelarije.

“Ovdje smo kako bismo iskazali počast svim žrtvama rata, kako u Poljskoj, koja se prva počela boriti protiv nacizma, tako u svim ostalim državama koje su stale u obranu slobode i mira u Evropi i u svijetu. Hrvatski narod je srazmjerno broju stanovnika najviše doprinio antifašističkoj borbi u Europi, u kojoj je aktivno učestvovalo više od pola miliona hrvatskih građana”, poručila je predsjednica Hrvatske.

Istakla je da je 80. godišnjica od početka Drugog svjetskoga rata izuzetno važna za Hrvatsku, Poljsku i za cijeli svijet.

“Ova godišnjica podsjeća nas kako je potrebno stalno i s najvećom odgovornošću ulagati najveće napore u izgradnju i očuvanje svjetskog mira, sigurnosti i stabilnosti, kako se više nikada ne bismo morali suočiti s prijetnjom svjetskog i svakog drugog rata”, zaključila je Grabar Kitarović.

78

avatar
1000
48
30
0
 
70
zbunjenMrgudMrgudroleNebojsa
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrgud
Gost
Mrgud

Koji Hrvati?Hrvatski partizani,nego ti je teško izgovoriti. Nisu tvoji.

role
Gost
role

ona jos malo pa ce da pise istoriju po svome a kosu oni sto padose u Blajburgu za koga se oni borise

Окле
Gost
Окле

Хрвати су увјек били олтрони великих сила, ако нијесам управу нека ме неко исправи. Никада нијесу ратовали против својих џелата (Франачке, Аустро-угарске…) данас служе Њмачкој односно САД. Преовладају ли Руси или Кинези ево њих на кољеима. По потреби ће бити и фашисти и антифашисти.

Mrgud
Gost
Mrgud

A kakva je razlika od četnika. Zajedno sa fašistima su se borili protiv partizana. Na kraju su došli glave Đurišiću i njegovim četnicima.

djuradj
Gost
djuradj

…plavusa…

E, da
Gost
E, da

Jes, jes, čuo sam da su silu fašista pobili u Jasenovcu.

Anto
Gost
Anto

Ova kada je pala sa Marsa

Skoro
Gost
Skoro

Pa da li to znaci da Kolinda tvrdi su Hrvati vecinski krivi za Blajburske zrtve, a ne mrski srbo-cetniko-komunisti?

Ranja
Gost
Ranja

Ako se Dalmatinskim i Krajiskim brigadama (ove druge vecinom Srbi iz HR), pridoda Crna legija i njihovi saborci kao antifasisti (kako za Juru Francetica napisa jedan sto mu postavi spomen plocu na kucu rodjenja – kaza “ustasa i antifasista” !?) onda mozda….

Hahahahahahahah
Gost
Hahahahahahahah

Ustasa i antfasista! Hahahahahahahaha

exspert123
Gost
exspert123

Za razliku od zvanicne Srbije koja pokusava da rehabilituje cetnicki pokret zvanicna Hrvatska bar javno to ne pokusava. Medjutim u praksi imamo elemente pokusaja revizije istorije i u Hrvatskoj. Desnica je u usponu , velicaju se licnosti iz 2 svjetskog rata koje su bile na strani nacista , a potiskuju antifasisticke snage. I u drugom svjetskom ratu postojale su dalmatinske… Više »

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Ne sviraj života ti.na čelo rvatske je neofašistička stranka,to vidi svako bez ti.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ово је прича и за сузе и за смијех!

Tivat
Gost
Tivat

Ona je prije pola godine izjavila da nije znala da “za dom spremni” da je to ustaški pozdrav.
Možda je ova samo permutovala ustaše i Partizane

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Hrvati Gaha. Pa dovoljno je ukucati “Etnički sastav Partizana u hrvatskoj” sa bi se vidjelo da je Partizane u hrvatskoj sačinjavali 90-95% Srba, izuzev u Dalmaciju gdije je procenat bio izjednačen.pa ukucajte sa vidite ulazak Njemaca u Zagreb kako hrvati bacaju cjvijeće i uporedite sa Beograd om i Podgorici koji su 100 puta bimbardocano

činjenice
Gost
činjenice

Crna Gora, na Tjentištu postoji spomenik sa uklesanim imenima poginulih partizana, Ako posjetiš to mjesto, pročitaj ta imena pa ćeš vidjeti da baš i nijesi u pravu.

činjenice
Gost
činjenice

Crna Gora, u beogradskom listu Novo vreme 13. 08. 1941. godine je objavljen “Apel srpskom narodu” koji poziva na saradnju sa nacistima i osuđuje svaki pokušaj protunacističkog djelovanja. Apel je potpisala elita srpskog društva njih 545, akademici, profesori, generali, ali najzanimljivija su prva tri potpisnika. To su episkop niški Jovan, episkop zvorničko tuzlanski Nektarije i episkop budimljanski Valerijan.

Albanski Alpi
Gost
Albanski Alpi

To je normalno za Hrvate sve im je falsifikovano od Bascanske ploce nekakvih nepostojecih hrvatskih kraljeva do Matije Gubca.. istovremeno svaka cast Luju Margeticu i Nadi Klaic najvecim hrvatskim istoricarima na ispravnom i pravilnom tumacenju istorije

Franc
Gost
Franc

HA HA HA HA
GROHOTOM SE SMIJEM

KLM
Gost
KLM

Ko ne voli Hajduka iz Splita
Taj ne voli partiju i Tita

Send this to a friend