Region

Ko blokira njemu prekršajna kazna?

Foto: Al Jazeera Balkans

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio da je Vlada Srbije uvijek spremna da razgovara o svim temama sa svima, ali ne pod pritiskom sa ulice.

“Niko sa ulice neće diktirati kako će se Vlada ponašati. Uvijek želimo da razgovaramo o svim temama. Ali nikada ulica neće diktirati kako da se Vlada ponaša”, kazao je Stefanović novinarima u Palati Srbija povodom protesta vozača nezadovoljnih cijenom goriva u Srbiji.

On je rekao da spontana okupljanja nemaju organizatora i predstavljaju neposrednu reakciju na događaj, te se prema njegovim riječima, ne mogu održavati danima.

“Ljudi moraju da budu svjesni da čine prekršaj Zakona o javnom okupljanju”, kazao je Stefanović i dodao da vozači koji parkiraju vozila na ulici čine prekršaj, kao i oni koji to čine na auto-putu.

On je najavio da će se tamo gdje bude zakonskih prekršaja pisati prekršajne kazne.

Dodao je da je važno da što veći broj saobraćajnih policajaca bude na terenu.

“Sve se odvija u potpuno normalnom tempu, što možete vidjeti i na ulicama”, tvrdi Stefanović.

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković napisao je na svom nalogu na Tviteru da želi da vjeruje da “dizanje interventnih jedinica policije u stanje pripravnosti” danas od četiri časa ujutru nema veze sa protestima vozača nezadovoljnih cijenom goriva. Stefanović je kazao i da misli da nema potrebe da se saziva sjednica Vlade Srbije zbog ovih protesta.

U Srbiji blokade saobraćaja zbog visokih cijena goriva traju od petka. Pojedine saobraćajnice bile su blokirane i jutros, takođe u nekoliko gradova. U Beogradu je nekoliko vozila blokiralo auto-put u pravcu ka aerodromu, kod Sava centra, zbog čega se stvorila nepregledna kolona vozila na toj strani auto-puta.

Nakon potpunog zastoja saobraćaja na toj, ali i na svim okolnim dionicama koje vode ka auto-putu, koji je trajao oko 45 minuta, intervenisala je i policija, koja je uklonila osam vozila koja su blokirala auto-put.

1 Komentar na "Ko blokira njemu prekršajna kazna?"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend