Region

Ko je iz Crne Gore u Hrvatsku švercovao više od 340 kilograma droge

Hrvatska policija uhapsila je vozača turističkog autobusa i vlasnika turističke agencije iz Dubrovnika zbog šverca marihuane vrijedne skoro 700 hiljada eura.

<<<Na graničnom prelazu Crna Gora-Hrvatska zaplijenjeno 342 kilograma marihuane<<<

Kako nezvanično saznaje Jutarnji.hr, uhapšeni su vozač B. M. (40) i vlasnik turističke agencije N. Č. (34). U torbama koje su bile u autobusu pronađeno je 341,8 kilograma marihuane. Sumnja se da su se udružili zbog prebacivanja marihuane na zagrebačko tržište.

Autobus je iz smjera Crne Gore stigao na granični prelaz Karasoviće u 15.25 sati. Iz pouzdanih izvora hrvatski portal saznaje da se već neko vreme, zbog opravdane sumnje u nelegalne aktivnosti, pratio vozač, a navodno i vlasnik slabo poznate dubrovačke turističke agencije koji je navodno sklon aparatima za zabavu.

“Ulaznom graničnom kontrolom autobusa dubrovačke turističke agencije službenici Granične policije i Carine uočili su nervozu kod vozača, što je pobudilo njihovu sumnju. Pregledom prtljažnog prostora uočeno je 17 velikih putnih torbi za koje je vozač rekao da se u njima nalazi sportska oprema. Nakon što mu je rečeno da otvori jednu od torbi, uočen je sadržaj zbog kojeg smo od Opštinskog državnog tužilaštva zatražili i dobili nalog za pretres, tokom kojeg smo pronašli još četiri torbe različitih veličina te smo u daljnjem toku istrage uhapsili još jednu osobu koju osnovano sumnjičimo za povezanost s ovim kaznenim delom “, rekao je upravnik Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica.

Vrijednost droge u pronađenom obliku iznosi skoro 700 hiljada eura, ali se pretpostavlja da bi u maloprodaji dostigla i cifru od dva miliona eura.

Ovo je druga najveća zapljena droge u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ikad.

Rekord još uvijek drži zapljena od 705 kilograma marihuane iz 2005. godine, ali se ova zapljena, uprkos tome, može smatrati rekordnom u posljednjoj deceniji.

Vozač je navodno pred sam početak ove turističke sezone planirao da ode na rad u Njemačku, no u zadnji čas je odustao i pristao “odraditi” još ovu sezonu na jugu Hrvatske.

8

avatar
1000
5
3
0
 
7
KADAmačorAERO DOMIbroe.k.g
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KADA
Gost
KADA

Sto ministar policije ne podnese ostavku. Ovo je sprdnja ! Ovo vam je dobar rezultat za evropu,.
Sto se ministar ne pojavi i objasni kako su Hrvati nasli a puatili toliki tovar. Sta je trulo u nasem sistemu . Ovo su licna zapazanja i zakljucci koji svakog nirmalnog navode na razmisljanje

mačor
Gost
mačor

Makoprije objavljeno da bi vozač i vlasnik autobusa za prevoz droge dobili ukupno 15 000 eura,drogu bi od Čibače do Zagreba prebacio vlasnik turističke agencije(autobusa),vozač ima 40 god.,a vlasnik autobusa 34 god.života.

e.k.g
Gost
e.k.g

A ne no Zoran Patlidzan

mačor
Gost
mačor

Marihuanu je kasnije trebalo otpremiti za Zagreb,pa dalje u zapadnu Evropu,vozač i vlasnik agencije bi dobili siću,veliki je bznis šverc tolike količine,čudi da su međunarodni šverceri imali povjerenja u amatere,kažu da je vrijednost tovara na tržištu 15 miliona kuna( 2 miliona eura).

vjecna da je
Gost
vjecna da je

to je politicko udbaski posao albanije i crne gore ….sad svi rade na 50 100 200 kg..desetine ekipa i cg uzese milione ….dje je bio taj autobus ko ga je i jde napunio sa 350 kg droge …lagano sedroga iz albanije na tone prebaca u crnu goru i samo treba naci kurire lakome na pare …sramota je sto je ovaj… Više »

Banjora
Gost
Banjora

Kako ga mi ne uvatismo. Neko bi dobio varijabilu.

Ibro
Gost
Ibro

Naši ga obezbeđuju do graničnog prelaza a poslije što im bude.

AERO DOM
Gost
AERO DOM

Hoces reci placeni do granice

Send this to a friend