Region

Kocijančić: EU će nastaviti da posreduje u dijalogu Beograda i Prištine

Maja Kocijančić

Sastanak u Berlinu je dobrodošao kao doprinos i pomoć, ali EU je ta koja će nastaviti da posreduje u dijalogu Beograda i Prištine, rekla je danas Maja Kocijančić, portparolka visoke predstavnice Federike Mogerini.

“Pozdravljamo svaki angažman na podršci dijalogu uz posredstvo EU, uključujući i moguće buduće sastanke. Svaki ovakav sastanak je od pomoći i može biti doprinos, ali dijalog je proces u kojem posreduje EU”, izjavila je Kocijančić za RTS, odgovarajući na pitanje da li je u dijalogu došlo do promene formata.

Najavila je da će visoka predstavnica nastaviti kontakte sa stranama i učestvovati na sastanku procesa Brdo-Brioni u Tirani osmog i devetog maja.

“Federika Mogerini je spremna da organizuje novi sastanak u okviru dijaloga, ali jasno je da Kosovo mora da suspenduje tarife da bi brz nastavak dijaloga bio moguć”, izjavila je Kocijančićeva.

Portparolka visoke predstavnice EU ocijenila je da je sastanak u Berlinu bio važan signal spremnosti dvije zemlje članice, Francuske i Njemačke, da, zajedno sa ostalima, sa više posvećenosti podrže dijalog Beograda i Prištine, uz posredstvo EU.

 

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
R. Srpska
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
R. Srpska
Gost
R. Srpska

EU je na izdisaju.
A prenošenje nadležnosti rješavanja osmetskog pitanja sa UN-a ( gdje imamo prijetelje u vidu Rusije i Kina) na Brisel ( gdje nemamo prijatelja) za sve je kriv jedan čovjek: Boris Tadić.
Ne moram ponavljati da je i on Crnogorac.

Send this to a friend