Region

Kolektivno vjersko vjenčanje u Sarajevu

U Sarajevu je juče, ispred jedne od gradskih džamija, organizovano kolektivno vjersko vjenčanje.

S ciljem promovisanja braka i porodice kao osnovnih vrijednosti društva, organizovano je vjersko vjenčanje 60 mladih bračnih parova, za koje su osigurani prigodni vjenčani novčani darovi.

Prvo je održano šerijatsko vjenčanje za mlade parove u prostorijama džamije nakon čega je klanjana ikindija-namaz i na kraju je uslijedila svečanost ispred džamije gdje je organizovan prigodan vjerski program.

Vedad Hasanović, jedan od mladoženja iz Sarajeva, istakao je kako je ovo veoma lijep i koristan projekat za mlade bračne parove, ali i za cijelu društvenu zajednicu.

“Lijepo se osjećam danas. Ovo je jako dobar projekat. Mnogo mladih ljudi je ovdje. Trebalo bi ovo biti praksa i u budućnosti”, rekao je Hasanović, poručujući mladima da se ne boje braka.

“Ženite se dok ste mladi. Čim nađete svoju izabranicu, ne čekajte. Nema straha od braka, čemu strah”, kazao je ovaj mladoženja.

Njegova supruga Amera je izjavila kako se osjeća lijepo i počašćeno što prisustvuje kolektivnom vjerskom vjenčanju.

Sejid ef. Strika, imam džamije Grbavica II, istakao je tim povodom da je lijepo da mladi stupaju u brak što prije jer je, kako je kazao, brak osnovna vrijednost društva, pa tako i islama.

Naglasio je i kako je brak najbolji način da čovjek sačuva svoju moralnost i čednost.

9 Komentara na "Kolektivno vjersko vjenčanje u Sarajevu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend