Region Nove mjere

Kon: Od sjutra u podne do ponedjeljka rade samo prodavnice hrane, apoteke i pumpe

Kon

Tokom predstojećeg vikenda na skijalištima neće raditi nijedna prodavnica dok će sJutra od 12 časova do ponedeljka u 6 časova u cijeloj Srbiji raditi samo prodavnice prehrambene robe, ljekova i goriva, izjavio je epidemiolog Predrag Kon.

Kon je danas poslije sjednice Kriznog štaba za suzbijanje epidemije rekao da će od ponedeljka, srednjoškolci preći na onlajn nastavu.
Dodao je da je sljedeći sastanak Kriznog štaba najavljen za utorak.

Kon je izjavio danas da bi dugotrajno zaključavanje bila “teža opcija” za Srbiju i da su donesene mjere “rješenje za sada”.

“Zatvaranja su neophodna, ali ne smije sve da se svede na njih, jer se onda vrtimo u krug. Dugotrajno zaključavanje bi bilo teža opcija”, kazao je Kon i dodao da građani Srbije moraju da nastave da se vakcinišu.

“Vakcinisani građani povećavaju barijeru imunuteta, tako treba da nastavimo, jer je vakcinacija jedini put”, napomenuo je on.

Upitan da li su postojala neslaganja sa političkim dijelom Kriznog štaba, Kon je rekao da je na sjednici bilo “razmjene mišljenja”.

“Šta je bilo na sjednici, to ostavljam za taj događaj bila je razmjena mišljenja, a rezultat toga su ove mjere, nastavićemo dalje da razgovaramo”, kazao je on.

Krizni štab donio je danas odluku da će za vikend od subote u 12.00 do ponedeljka u 6.00 biti zatvoreno sve osim cvjećara, prehrambenih radnji, pumpi, apoteka i dostava hrane, a srednje škole od ponedeljka će preći na onlajn nastavu.

Sljedeća sednica Kriznog štaba zakazana je za utorak.

Send this to a friend