Region

Kosovo će zabraniti Tačiju da priča o teritoriji

Kosovska opozicija podnijela je zahtjev za održavanje vanredne sjednice parlamenta 4. septembra, kaže šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti.

Kako navodi RTK2, očekuje se da će na ovoj sjednici biti usvojena rezolucija kojom će kosovskom predsjedniku Hačimu Tačiju biti zabranjeno da pregovara sa Beogradom o teritoriji.

Hoti tvrdi da je više od 80 poslanika spremno da glasa za rezoluciju na sjednici, koja će biti održana tri dana prije najavljenog nastavka dijaloga u Briselu.

“Ovu rezoluciju ćemo poslati našim međunarodnim prijateljima, koji su pomogli državi Kosovo da dostigne tačku u kojoj je sada, o jasnoj volji građana Kosova da nisu spremni da pregovaraju o teritoriji Republike Kosovo”, naveo je Hoti na svom nalogu na Fejsbuku, na kom je objavio i zahtjev za održavanje vanredne sjednice.

Prištinska Koha ranije danas je objavila da će se dvije članice vladajuće koalicije, Alijansa za budućnost Kosova premijera Ramuša Haradinaja i Nisma Fatmira Ljimaja pridružiti opoziciji u zahtjevu za sazivanje sjednice parlamenta na kojoj bi bila donijeta rezolucija kojom bi se Tačiju zabranilo da sa Beogradom pregovara o “teritorijalnom integritetu Kosova”.

Predsjedavajući kosovskog parlamenta Kadri Veselji, koji je i predsjednik najuticajnije vladajuće DPK, kritikovao je juče opoziciju zbog takvog zahtjeva, ocijenivši ga apsurdnim i nepotrebnim.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend