Region Tači počeo konsultacije sa političkim partijama

Kosovo što prije da dobije funkcionalnu vladu

Predsjednik Kosova Hašim Tači otpočeo je konsultacije sa političkim partijama a koje bi trebale da dovedu do raspisivanja prijevremenih izbora nakon ostavke premijera Ramuša Haradinaja.

Tači je konsultacije počeo da predstavnicima bošnjačke i turske zajednice, Mahirom Jagdžilarom ispred Turske demokratske partije Kosova (KDTP) i sa poslanicima bošnjačke koalicije Vakat, Dudom Balje i Bahrimom Šabanijem.

Tači je, kako se navodi u saopštenju, sa njima razgovarao o političkim dešavanjima nakon ostavke premijera.

Tači je dodao da sada postoji potreba za konkretnim koracima u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova, kako bi Kosovo „što prije dobilo funkcionalnu i efektivnu vladu“.

„Ta vlada treba da odrazi volju političkih partija za novim rješenjem vlasti ili za novim izbornim procesom i da Kosovu omogući da što prije dobije vladu“, kazao je Tači.

On je najavio da će se ostali sastanci sa političkim partijama održati narednih dana, zavisno od agende i samih dešavanja unutar političkih partija. Najavio je da će se u srijedu sastati i sa predsjednicom Izborne komisije, Valjdetom Daka.

Konsultacije sa političkim partijama na vlasti u utorak održao je i premijer u ostavci Ramuš Haradinaj. Pozivu na razgovor jedino se nije odazvao predsjednik Demokratske partije Kosova, Kadri Veselji.

Haradinaj je podnio ostavku 19. jula nakon poziva na saslušanje pred Specijalizovanim tužilaštvom u Hagu u svojstvu osumnjičenog. U Hagu se na saslušanju branio ćutanjem i rekao da ne očekuje optužnicu.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Muftija JusoREPUBLIKASRBSKA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Muftija Juso
Gost
Muftija Juso

Što učinje Ramuš. Oće da bude premijer ćutanjem.

REPUBLIKASRBSKA
Gost
REPUBLIKASRBSKA

Jedno kilo belog na sto i odmah ste funkcjonalni

Send this to a friend