Region

Krenuo za Švedsku: Putnik imao kofer pun ljekova, od opijata do tableta za potenciju

Carinici su jutros na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla“ spriječili jednog putnika da sa punim koferom ljekova, čija se vrijednost procjenjuje na gotovo 35.000 eura, otputuje u Švedsku, saopštila je Uprava carine.

Zahvaljujući rentgenskoj kontroli prtljaga, koju pred samo ukrcavanje na let sprovodi služba bezbjednosti aerodroma, primijećeno je da se u prtljagu srpskog državljanina iz Beograda nalazi velika količina ljekova.

Carinici su putnika sproveli u prostorije carinske ispostave i utvrdili da se on uputio u Geteborg ponijevši u ručnom prtljagu 6.200 tableta ”tamol – XX” od 200 miligrama u rinfuzu, 136 kesica “kamagre” od 100 miligrama, 300 tableta lijeka “ksalol” od jednog miligrama i 200 tableta ”rivotril” od dva miligrama.

Preparati “tamol” i “kamagra” su na omotima imali oznaku da su porijeklom iz Indije, dok su “ksalol” i “rivotril” porijeklom iz Srbije.

“Tamol” se koristi za ublažavanje bolova i pripada grupi medikamenata koja ima opojno dejstvo, “ksalol” pripada grupi benzodijazepina i služi za liječenje anksioznosti i napetosti, “rivotril” se pak koristi u liječenju epileptičnih napada, dok je “kamagra” lijek za potenciju.

Iz Uprave carine podsjećaju da se gotovo identičan slučaj na beogradskom aerodromu dogodio i krajem marta, kada su u krijumčarenju ljekova uhvaćena dva putnika iz Beograda i Surdulice, koji su se takođe uputili u Švedsku, a u čijim je koferima otkriveno preko 40.000 tableta “tamol – XX” od 200 miligrama u rinfuzu.

1 Komentar na "Krenuo za Švedsku: Putnik imao kofer pun ljekova, od opijata do tableta za potenciju"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend