Region

Krivična prijava protiv Davora Dragičevića

Policijska uprava Banjaluka uputila je Okružnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Davora Dragičevića i još tri osobe.

Krivične prijave podnijete su zbog sumnje da su izvršili krivična djela “ugrožavanje sigurnosti” i podstrekivanje na ugrožavanje sigurnosti.

Dragičević se sumnjiči da je 27. decembra i 30. decembra, tokom protestnih šetnji, na dvije lokacije na području Banjaluke, javno uputio ozbiljne prijetnje prema dvije osobe “kod kojih je izazvao osjećaj straha i ugroženosti”.

U saopštenju policije nije navedeno na koga se odnose te prijetnje.

U saopštenju se dodaje da se osobe sa inicijalima Ž.D., S.M. i S.S. sumnjiče da su na tim javnim skupovima podstrekivala Davora Dragičevića i ostale osobe da “izvrše krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu dvije osobe iz Banjaluke”.

Policija još traga za Davorom Dragičevićem, ocem ubijenog mladića Davida Dragičevića, koji koji je posljednji put viđen 30. decembra oko 23 sata u blizini džamije Ferhadija.

Policija je zabranila sva dalja okupljanja grupe “Pravda za Davida”.

Kako prenosi TV N1, pozivajući se na saznanja Srne, Ifet Feraget advokat Davora Dragičevića, nudio je juče i danas predstavnicima MUP Srpske i tužiocima Okružnog javnog tužilaštva da pregovoraju o predaji Dragičevića. Te informacije prenijela je RTRS.

Povodom nestanka Davora Dragičeviča, oglasila se i britanska ambasada u BiH.

Iz Ambasade Velike Britanije u BiH saopšteno je da se Davor Dragičević ne nalazi u ovoj ambasadi i da Velika Britanija nije povezana na bilo koji način sa organizacijom protesta u Banjaluci.

“Ujedinjeno Kraljevstvo je partner i prijatelj cijeloj BiH i našu posvećenost i predanost građanima BiH pokazujemo dugi niz godina”, rečeno je Srni iz Ambasade Velike Britanije u Sarajevu, a prenosi N1.

Portal “Infosrpska” objavio je, pozivajući se na diplomatske izvore, da se Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida, za kojim je policija Republike Srpske raspisala potragu, nalazi se u Ambasadi Velike Britanije u BiH.

Prema saznanjima ovog portala, “Dragičević se u ovoj ambasadi nalazi od juče, od ranih jutarnjih časova”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tragikomedija
Gost
Tragikomedija

Sto se cini od protesta.svijet puca po svim savovima.

razocarang i
Gost
razocarang i

I zasluzio je i vise od toga.

Gost
Gost
Gost

Sta to zasluzuje jedan roditelj koji je izgubio svoje dijete?

Send this to a friend