Region

Kurti će tražiti smjenu Tačija: Ja ću voditi dijalog sa Srbijom

aljbin-kurti-765x510.jpg

Lider Pokreta Samoopredjeljenje Aljbin Kurti izjavio je da će tražiti smjenu Hašima Tačija ako bude imao dovoljno glasova u parlamentu.

“Najveći problem koji imamo sa predsjednikom jeste odnos sa Srbijom, jer je u posljednje dvije godine bio veoma problematičan. Prije tri godine učinio nam je nešto nezamislivo, jer je na neki način pristao na neku teritorijalnu razmjenu sa Srbijom”, izjavio je Kurti, a prenosi prištinski Bota sot.

Kurti je ponovio da se zalaže za “principijelan dijalog” sa Beogradom i naglasio da su u dijalogu SAD preuzele “vodeću ulogu”.

“Ja ću voditi ovaj dijalog, predsjednik će biti predsjednik. On je predstavnik spoljne politike, ali ne i kreator”, rekao je Kurti.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
BaraninLovcenska
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Baranin
Gost
Baranin

Obrni okreni, nista od dogovora. Onaj kosovski politicar koji pristane na korekciju granica, on je opasan za Srbiju, posto ce takvu ideju podrzati sve zapadne i istocne sile. Ovi zele da im Srbija da priznanje, onako, presmjesno. Nema korekcije ali nema ni priznanja, tako stvari stoje. Sve dok se status kvo zadrzava na KiM to Srbija jaca a Kosovo slabi… Više »

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Mislim da zna napravit burek, ali onaj sa malo mesa a dosta luka !

Send this to a friend