Region

Kurti odbio Tačijev poziv: Nije vrijeme za sastanke

Kurti

Zamjenik predsjednika Pokreta Samoopredjeljenje Arberije Nagavci izjavio je da se lider pokreta i premijer u ostavci Aljbin Kurti neće odazvati pozivu predsjednika Kosova Hašima Tačija na konsultacije o formiranju nove vlade.

Nagavci je za prištinsku Gazetu Expres rekao da sada nije vrijeme za sastanke, već za poštovanje vladinih odluka za sprječavanje širenja koronavirusa.

“Sada nije vrijeme za sastanke, vrijeme je da se maksimalno fokusiramo na poštovanje odluka vlade i zdravstvenih stručnjaka. To znači da predsjednik ima obavezu da se pridržava ustava da raspusti skupštinu u takvim slučajevima i raspiše izbore”, rekao je Nagavci.

On je rekao i da je Pokret Samoopredjeljenje danas podnio zahtjev za ocjenu ustavnosti Tačijevog poziva građanima da ne poštuju vladine mjere o zaštiti od koronavirusa.

“Upravo smo podnijeli Ustavnom sudu zahtjev za ocjenu ustavnosti postupaka predsjednika Kosova, kada je on pozvao na građanski otpor, naime na nesprovođenje odluke vlade u vezi sa hitnim mjerama upućenim u upravljanju situacijom sa koronavirusom”, naveo je Nagavci i dodao da to nije prvi put da Tači krši ustav.

Send this to a friend