Region

Kurti optužio Vučića: U Briselu rekao da će Milan Radoičić postati srpski Adem Jašari

Kurti i Vučić

Nastavljaju se optužbe na relaciji Beograd-Priština nakon izbijanja novih tenzija na sjeveru Kosova. Nove je uputio kosovski premijer Aljbin Kurti, navodeći da je srpski predsjednik Aleksandar Vučić diktator, ali i opsjednut glavnokomandujućim OVK, Ademom Jašarijem.

“Vučić je htio da 24. septembra pravoslavni manastir Banjska pretvori u ‘Kulu Jašarija’ za Srbe sa Kosova!“, oglasio se sinoć na svom Fejsbuk profilu Aljbin Kurti, prenosi KoSSev.

Tvrdi i da je na sastanku koji je održan drugog maja u Briselu srpski predsjednik navodno kazao da će Milan Radoičić “postati srpski Adem Jašari“.

“Ali, kao diktator, on ne razumije istoriju: epovi i oslobođenje se ne izmišljaju i ne kopiraju“, naveo je Kurti.

Kurti je ujedno naveo da je Kosovo “demokratska država i prozapadna zemlja“, te da Srbima nije potrebno “oslobođenje“.

“Srbima na Kosovu nije potrebno oslobođenje od Republike Kosovo, već od terorističkih oruđa Srbije“, naveo je Kurti uz poruku – “ko se integriše, živi bolje“.

Nove optužbe kosovskog premijera na račun srpskog predsjednika stižu nakon novog zaoštravanja odnosa Beograda i Prištine, usljed sukoba u Banjskoj.

Rano ujutru u nedelju u ovom selu u zvečanskoj opštini u zasjedi je ubijen narednik Kosovske policije, a dva policajca su ranjena. U međuvremenu je nastavljen sukob u blizini manastira Banjska, između naoružanih i maskiranih napadača i Kosovske policije, koji je trajao sve do večernjih sati.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
JozeHuremH.Novi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Joze
Gost
Joze

Kurti gospodin
Vucic parizer

Hurem
Gost
Hurem

Kurti 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

H.Novi
Gost
H.Novi

Sasvim korektan Kurti

Send this to a friend