Region

Kurti: Policijska akcija na Kosovu je završena, ne nasjedajte na izvještaje medija u Srbiji

Aljbin Kurti, Foto: EPA

Premijer Kosova Albin Kurti kazao je da je današnja policijska akcija završena i pozvao je građane opštine Sjeverna Mitrovica da ne nasjedaju na izvještavanje medija u Srbiji, jer štite kriminal, korupciju i šverc.

Kurti je na Facebooku napisao da je policijska akcija provedena protiv krijumčarenja robe u Prištini, Peći i Mitrovici. Kazao je da su ovim policijskim radnjama prethodile intenzivne istrage i koordinacija s nadležnim tužilaštvima i sudovima.

“Zaplijenjena je roba i drugi dokazi koji predstavljaju materijalne dokaze. Kriminal i kriminalne grupe se neće tolerisati. Borit ćemo se protiv krijumčarenja i spriječiti ga”, rekao je.

Neredi u dva grada

Građani Sjeverne Mitrovice i Zvečana, gdje živi većinski srpsko stanovništvo, suprotstavili su se danas akciji nakon što su se čule eksplozije prilikom upada specijalne policije u apoteke. Nastali su sukobi na ulicama zbog čega je stigla i ROSU, a situacija se sada smiruje.

U sukobima ima povrijeđenih, a jedna osoba je, kako prenose mediji na Kosovu, upucana s leđa zbog čega se nalazi u operativnoj sali na KBC Kosovska Mitrovica. Identitet ranjene osobe je poznat, a riječ je o Srećku Sofronijeviću iz Zvečana.

Kurti nije komentarisao nerede u ova dva mjesta na Kosovu, niti je govorio o povrijeđenima.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Bigmačor
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Big
Gost
Big

Tacno ,lopovi koje podzava sbijanska politika,da kradu i zive na racun drugih kao i svudje sto pokusavaju ali trt vise.

mačor
Gost
mačor

Na sjeveru Kosova se ne plaća porez,struja,voda itd.Dokle tako ?

Send this to a friend