Region

Kurti: Za Srpsku listu i DPK najbolje da budu u opoziciji

Aljbin Kurti, kandidat za premijera Pokreta Samoopredeljenje, koji je na proteklim izborima osvojio najviše glasova građana Kosova, izjavio je večeras da u novoj kosovskoj vladi ne želi Srbe, koji ne priznaju Kosovo i koji su vezani za Beograd, kada ima one koji to nisu i koji, kako kaže, Kosovo smatraju državom.

Kurti je u prvom intervjuu za KTV, nakon što je CIK saopštila prve preliminarne rezultate proteklih izbora, rekao da bi bilo “nemoralno razgovarati sa Srpskom listom, kada su tu Rašić i Nikolić”, koji su mu poželjeli pobjedu na izborima”.

Lider Pokreta Samoopredeljenje kaže da još nije razgovarao sa predstavnicima Srba, ali je dodao:

“Imamo Srbe na Kosovu koji kažu ‘Ustav Republike Kosovo’. Sa njima ću početi razgovore”, rekao je Kurti.

Smatra da je dobro provjeriti da li je Srpska lista spremna da glasa za to da u buduću vladu uđe predstavnik Srba van te liste.

Kurti je rekao da će vladu formirati sa drugoplasiranim Demokratskim savezom Kosova, Ise Mustafe, i da će ona imati 12 ministarstava, a kao razlog zbog kojeg smatra da u njoj ne treba da budu predstavnici Srpske liste, navodi da oni ne mogu da dopru do drugih Srba, poput Nenada Rašića, kojeg, kako je rekao, poznaje.

Smatra da je najbolje da Srpska lista i DPK, Kadri Veseljija, budu u opoziciji, jer to, kaže, “nisu stranke, već su to države”.

“Da bismo imali demokratsku izgrađenu državu, potrebno nam je da Srpska lista i DPK budu u opoziciji”, kaže Kurti.

Razgovore o formiranju vlade će, ističe, započeti sa DSK, a zatim i sa dugim strankama.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
LipovoAaaaaaVjecna da je
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lipovo
Gost
Lipovo

Ovaj umislio da je Kosovo – 51 drzzava SAD.

Aaaaaa
Gost
Aaaaaa

Klovn !

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

sto god samo nemoj vuciceve pione uzimat za ozbiljno….ovi oce da trguju misle da ce biti tss na vagi…primite trajkovicku i sve druge koji su saradjivali sa vama

Send this to a friend