Region

Ljekari sarajevske bolnice odbili da operišu mladića zaraženog koronavirusom

Sarajevo

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu urađena je prva operacija kod Covid pozitivnog pacijenta. Oni su se pohvali tom činjenicom, te saopštili da su u Opštoj bolnici Abdulah Nakaš odbili pružiti tretman dvadesetpetogodišnjem H.H. iz Sarajeva.

“Riječ je o operaciji slijepog crijeva, koja spada u sekundarni nivo abdominalne hirurgije, ali je usljed činjenice da mu je usluga uskraćena na pripadajućem nivou zdravstvene zaštite pacijent operisan i zbrinut na tercijarnom nivou u KCUS. Pacijentu H.H. urađen je PCR test u Domu zdravlja, 24.jula, na osnovu kojeg je utvrđeno da je pacijent Covid pozitivan. Narednog dana pacijent se javlja u Opštu bolnicu zbog jakih bolova i sumnje na akutnu upalu slijepog crijeva, nakon čega biva upućen u KUM KCUS-a”, saopštili su uz Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo.

Po dolasku u KUM KCUS-a urađen je CT abdomena, te je shodno radiološkom nalazu koji je ukazivao na suspektne znakove upale slijepog crijeva, pacijent upućen na u Opštu bolnicu na dalji tretman, shodno složenosti zdravstvenih tegoba.

“26. jula pacijent se ponovo javlja u Opštu bolnicu zbog tegoba, uz koje i laboratorijski nalazi ukazuju na porast uplanih parametara krvi (CRP). I usprkos jasnim pokazateljima da se radi o upali slijepog crijeva, pacijent se ponovo upućuje u KCUS gdje je naložen hitni operativni tretman”, navode s KCUS-a.

Prema riječima hirurga KCUS, stanje pacijenta je trenutno stabilno i on se liječi u posebnom izolacionom odjeljenju, uz strogo poštovanje mjera zaštite bolesnika i uposlenika.

“Iako slijepo crijevo spada u sekundarni nivo abdominalne hirurgije, s obzirom da je pacijent dva puta upućivan u KCUS iz Opšte bolnice Abdulah Nakaš odlučili smo operisati mladića i poštedjeti ga daljih bolova koje je trpio”, navodi se u saopštenju.

.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
Eto_ga_doljeZuilludakRumija
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Eto_ga_dolje
Gost
Eto_ga_dolje

Doce vrijeme kad ce se i oni boriti za svoj zivot ali tad nece biti pomoci…

lludak
Gost
lludak

niste rekli jesuli doktori sto su ga odbili operisat bili srbi

Zui
Gost
Zui

Iz Čačka u bolnicu Abdulah Nakaš,po ugovoru

Rumija
Gost
Rumija

Bice ovakvih slucajeva sve vise. Ko da rizikuje zivot za 700 e bez adekvatnih uslova zastite.

Send this to a friend