Region

Logoraši iz Hrvatske tuže Srbiju: Za svaki dan u logoru traže po 135 eura, plus povrede

Ilustracija, foto: Pixabay

Bivši logoraši iz Hrvatske tužiće Srbiju za “neosnovano lišavanje slobode i nepoštovanje odredbi Ženevske konvencije o postupanju sa ratnim zarobljenicima”.

Grupa bivših logoraša odlučila je da tuži Srbiju na Građanskom sudu u Zagrebu. Traže odštetu od 135 eura za svaki dan proveden u logoru, zbog kako navode, neosnovanog lišavanja slobode i nepoštovanja odredbi Ženevske konvencije o postupanju s ratnim zarobljenicima.

Večernji list u subotnjem izdanju navodi da iako je od početka Domovinskog rata prošlo gotovo 28 godina, logoraši srpskih koncentracijskih logora još vode borbu kako bi dobili naknadu štete za sve što su proživljavali tokom zatočeništva.

I dok se grupa logoraša, njih 50-ak, odlučila za pokretanje sudskih tužbi protiv Srbije na srpskim sudovima, skupina bivših logorašaiz Hrvatske odlučila je da tuži Srbiju na Građanskom sudu u Zagrebu.

Na sudu u Zagrebu tužbe je podnijelo pet bivših logoraša koji od Srbije traže odštetu za neosnovano lišavanje slobode i nepoštovanje odredbi Ženevske konvencije o postupanju s ratnim zarobljenicima.

Bivši logoraši izradili su i tablicu povreda s iznosima u kunama kolika je “cijena” svake pojedine povrede. Tako bivši logoraši za svaki dan proveden u logoru traže naknadu po 1000 kuna, odnosno oko 135 eura, a za druge vrste povrede traže naknadu prema tablici koju koriste osiguravajuća društva, piše Večernji list.

13

avatar
1000
8
5
0
 
12
AlianceLjutaSasaVukasinKuckovi rata
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aliance
Gost
Aliance

Moze braco Hrvati, samo kad vi uplatite porodicama sa Jasenovca koju tisuću kuna.

Sasa
Gost
Sasa

Hrvati sve ste u pravu uzmite im i zemun

VagorInvestment
Gost
VagorInvestment

Morinj je naše zastiđe. Umjesto da se odgovornost svugdje individualizuje Vi novinari po diktatu onih koji nanose zlo svim narodima na ovim prostorima duže od 30 godina i dalje raspirujute nacionalnu mržnju i tako direktno uništavate budućnost i vaše djece

Vukasin
Gost
Vukasin

Ko je donio Odluku o formuranju ligora i odredii Morinj. Nije valjda kuvsr ili bastivan Lucic koji su oszdjeni. Jel de.

Prc CG
Gost
Prc CG

Više nego minimalna penzija u CG,a dobiće sigurno hahahahahahaha

nindža pipun
Gost
nindža pipun

koliko ce ih onda kostati srebrenica

Prc CG
Gost
Prc CG

Koliko i tebe jezik a polako…

Kuckovi rata
Gost
Kuckovi rata

Os svakog ratnog zločinca iz Srbije da uzmu pola opljačkanoga,eto para…….

Ljuta
Gost
Ljuta

Jesmo li mi vratili ukradenu stoku konavljanima ? Parfeme iz free stopa ? niksicani bukvalno shvatili ono free….e poštenja crnogorskog nidje nije tako plavo…

Car
Gost
Car

Dobiće tužbu kada hrvatijanci naprave kuće za 300 000 prognanih Srba i hrvatska plati ratnu odštetu Srbima 20+ godina izgnanstva.

Komunista
Gost
Komunista

I treba to Srbija da plati. Ali da bi obije strane bile zadovoljene onda bi Hrvatska trebala da plati i za 700 000 logoraša iz Jasenovca * 135 eura * 100 dana. To mu dođe 10 milijardi eura. Pola logoraša je ubijeno te s tim bi Hrvatska trebala da plati barem duplo tu sumu, to jest 20 milijardi eura.

Ljuta
Gost
Ljuta

Tito ih je oslobodio te obaveze….

Zvezdan
Gost
Zvezdan

I treba ih naucit pameti.

Send this to a friend