Region

Makedonsku vladu referendum o imenu košta 1,3 miliona eura

ilustracija

Vlada Makedonije odlučila je danas da izdvoji 80 miliona denara (1,3 miliona eura) za propagandnu kampanju za referendum o imenu te države, koji će biti održan 30. septembra.

Kako je saopšteno, novac iz tekuće budžetske rezerve biće “stavljen na raspolaganje za sprovođenje kampanje na osnovu plana Sobranja Makedonije, koje je ovlašćeni predlagač referenduma”.

Makedonski parlament će, kako je dogovoreno danas na koordinacionoj sjednici stranaka kojoj jedino nije prisustvovao opozicioni VMRO DPMNE, formirati Koordinaciono tijelo za sprovođenje referenduma i propagande.

Novac namijenjen za propagandu će, kako je dogovoreno, moći da koristi svih 120 poslanika, bez obzira na to da li se zalažu za Dogovor sa Grčkom, koji predviđa promjenu imena države u Sjeverna Makedonija, da li su protiv ili su za bojkot referenduma.

Makedonska vlada je odvojila i dodatnih 6.500 eura iz redovnog budžeta, za sopstvenu kampanju na društvenim mrežama, kojom želi da građanima objasni prednosti Dogovora sa Grčkom, čije je potpuno sprovođenje osnovni uslov za EU i NATO integraciju.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend