Region

Kabinet Zaeva demantovao navode o ostavci

Makedonski premijer Zoran Zaev nije podnio ostavku, kako su to već javili pojedini mediji u regionu, rečeno je Tanjugu u Kabinetu premijera Sjeverne Makedonije.

<<<Evropski lideri prekinuli razgovore o Albaniji i Sjevernoj Makedoniji<<<

Italijanska agencija, a i mnogi drugi mediji naveli su da su to saznali od evropskih diplomatskih izvora, na marginama samita Evropske unije, gdje države članice nisu uspjele da se dogovore o početku pregovora sa Skopljem i Tiranom.

Foto: Ansa/screenshot

 

“Odluke se donose isključivo u skladu sa najvišim interesima države i građana. Čim se donesu biće odmah objavljene. Premijer je komunicirao sa premijerima Njemačke, Švedske, Bugarske, Slovenije i Malte, kao i drugim evropskim liderima, uključujući i komesara Hana. Svi oni su podržali državu da nastavi putem kojim je krenula, da nastavi sa reformama i integracijama. Svi su jasno potvrdili sve korake koje je preduzela Sjeverna Makedonija i da su zemlja i građani u potpunosti spremni, ali nekoliko zemalja EU nije spremno”, naveli su ranije iz Zaevog kabineta.

Makedonski mediji oko 15 sati objavili su informaciju da Zaev razmišlja o tom potezu, a da je moguće da će ostavku podnijeti i drugi članovi vlade. Kako prenose mediji, on se danas konsultuje sa najbližim saradnicima da li da napusti Vladu zbog neuspjeha u Briselu da počnu pregovore za ulazak u EU.

Trenutno su u toku konsultacije parlamentarnih stranaka u Sjevernoj Makedoniji.

Zaev traži raspisivanje varednih izbora zato što nije ispunio predizborno obećanje da će otvoriti pregovore sa Evropskom unijom.

15

avatar
1000
10
5
0
 
15
AnonimniBatiufree samplesPencilinXXL
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

Samo sam cekao demant na ovu info… znalo se odma

Pencilin
Gost
Pencilin

EU je pokazala da je sebična, konzervativna i bez vizije.

XXL
Gost
XXL

Kad ce u Crnoj Gori neki politicar, direktor, nacelnik, upravnik i sl podnjeti ostavku na svoju funkciju bez obzira na sve lose rezultate, lazi, prazna obecanja i neuspjehe… NIKAD !

Titograd
Gost
Titograd

Kad imaš obraza onda osjećaš odgovornost. Ovo je toliko rijetko u današnjem svijetu, a pogotovo u balkanskoj pilitici. Svaka čast!

Union
Gost
Union

Milo Djukanovic ne podnosi ostavku iako je najveći lopov i kriminalac u Evropi.

Ajde!
Gost
Ajde!

…hm, to kaze jedan pobornik unije sa srbljima…haha, e bas tebi treba da vjerujemo…

free samples
Gost
free samples

a kako ti znas odje koj je pobornik nije a ko nije ???profajleru

Batiu
Gost
Batiu

@free Pa ci kaze da je milo lopov to po automatizmu ynaci da je pobornik toga. To se 30 godina usadjuje u glavu 😀

obecanje?
Gost
obecanje?

neka dodje u CG , gdje niko ne ocekuje od politicara da odrze obecanja , kako nemamo dovoljno stanovnika morali bi ih uvoziti,ali imamo lazova za izvoz

Prč
Gost
Prč

Njih nece pustiti a ni nas,drzace nas na uzicu i izmisljati stalno nesto novo jer bi bilo previse neozbiljno da poniste pregovore u potpunosti.bitno da desnica svuda napreduje

anoniman
Gost
anoniman

kad ce nas premijer i predsednik da podnesu ostavke nikad bravo zaevu preuzeosi krivicu na sebe i podnio ostavku svaka cast jos jednom

Krampa
Gost
Krampa

Ako naši treba da podnesu ostavke onda ovi srpski treba prvi most da potraže

By the way
Gost
By the way

Živiš li ti u Srbiji? Šta nas briga oće li njihovi da podnose ostavke.

Lale
Gost
Lale

On je zavrsio posa za amere i albance,sad ce albanska ofanziva na balkan,ujedinjenje kad nas nece evropa,to im je prica,vidjecete…

Vukso
Gost
Vukso

Auuuu šta će sad naš Alex Bečić

Send this to a friend