Region

Migranti divljali u centru Zagreba, u stanici jedan ujeo policajca

Dvojica tražilaca azila sinoć su u centru Zagreba pravili nered i divljali u Importana centru.

Zbog incidenta je odmah intervenisala policija, koja je dvojicu uhapsila i odvela u policijsku stanicu.

Utvrđeno da je riječ o 34-godišnjem državljaninu Alžira i njegovom maloljetnom prijatelju iz Libije koji su tokom večeri u vidno alkoholisanom stanju narušavali javni red i mir.

Alkotest su obojica odbila, a odranije su imali na tijelu više povreda pa je to bio dodatni motiv da se temeljno istraže okolnosti koje su dovele do njihovog divljanja pred građanima.

“Obojica se dovode u vezu s činjenjem više kaznenih djela. Maloljetnik je i u službenim prostorijama dalje nastavio s narušavanjem javnog reda i mira, te je pružao aktivini otpor i pokušavao da se udalji iz stanice pa su policijski službenici nad njim upotrijebili sredstva prisile”, otkrivaju još iz zagrebačke policije.

Privedeni mladići nisu se zaustavili već je maloljetnik, u jednom trenutku dok je nasrtao na policajca, odlučio da ga i ugrize za ruku, nakon čega je dalje, ničim izazvan udarcem razbio stakleni zid vrata u stanici.

Na kraju je morala da interveniše Hitna pomoć, koja je maloljetnog Libijca prevezla na sanaciju posjekotina, a i ugriženom policajcu je pružena pomoć.

Send this to a friend