Region

Milanović neće zvati inostrane goste na inauguraciju

Novoizabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović najavio je da za inauguraciju koja će biti 15. februara neće pozvati inostrane goste.

Održaće se u Kancelariji predsjednika na Pantovčaku, a poziv će dobiti dosadašnja predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, članovi užeg kabineta hrvatske vlade, članovi predsjedništva Hrvatskog sabora, predsjednik Ustavnog suda i članovi njegovog stožera. Na inauguraciji će biti i Milanovićeva supruga dr. Sanja Milanović.

U intervjuu za Novu TV Milanović je na pitanje šta će biti ako neko od predsjednika susjednih zemalja poželi da dođe odgovorio: ”Neće biti moguće i neće doći”.

Najavio je da će najvjerovatnije prihvatiti poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina i prisustvovati obilježavanju Dana pobjede u Moskvi. Poziv je Milanović uputio ruski ambasador u Zagreba Anvar Azimov.

U prvog televizijskom razgovoru nakon što je izabran za predsjednika Milanović je najavio da će predložiti da se hrvatski vojnici vrate iz Avganistana, jer je to besmislena misija.

Send this to a friend