Region

Milanović: Neću pomahnitati kao Kolinda

Hrvatski predsjednički kandidat Zoran Milanović obećava biračima da neće “pomahnitati” i “izaći iz kolosijeka” kada ga građani izaberu, kao što je to slučaj s Kolindom Grabar-Kitarović, dok je za Miroslava Škoru kazao da želi da u Hrvatsku uvede “cezaro-papistička” ovlašćenja.

“Garantujem vam da kada me građani izaberu neću pomahnitati, kao što je predsjednica na određeni način ‘izašla iz kolosjeka’, i kao što jedan drugi kandidat planira cezaro-papistička ovlašćenja. Protiv toga ću se boriti kao običan građanin, to je tiranija”, kazao je Milanović uoči okruglog stola stranke SNAGA u Hrvatskom saboru o slučaju kredita u “švajcarcima”.

Pozvao je ljude da ga podrže “ne radi simpatija, nego radi zdravog razuma”.

Hoće li kao predsjednik imati otvorena vrata Pantovčaka i pomoći u mogućim budućim slučajima poput “švajcarca”, pitali su novinari.

“To ćete imati, ali to nije sve. Ova vlada i prethodna HDZ-ova vlada uvijek je bila u smrtnom strahu pred bankama i centrima moći, kojima u stvari čak i ne pripadaju, jer su autsajderi, ali su silnici i veliki kad treba biti jak prema malima. Pozivam i HDZ da se promijeni”, rekao je.

Komentarisao je izjavu aktualne predsjednice i kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar-Kitarović u nedjelju u Osijeku da je “s određenim državma dogovorila da će Hrvati raditi preko interneta za 8.000 eura”.

“Mogu biti sarkastičan, bojim se da me ne optuže za seksizam, slika govori više od riječi, ono što smo vidjeli govori za sebe”, kratko je kazao Milanović, prenijeli su hrvatski mediji.

O optužbama da nema izborni program odgovorio je da opet ne želi biti pregrub u svojim komentarima.

“Predsjednik ne smije javnost zavaravati programom, jer to je laž. Kada kažem šta je moj program, govorim o tome što sam radio ranije i šta ću raditi kasnije”, objasnio je Milanović, referirajući se na podršku građanima u borbi protiv banaka.

“Moja podrška je bila najkonkretnija dok sam bio premijer. Mi smo u tri navrata mijenjali situaciju s frankom, koju su nam uvalili prethodnici nepreduzimanjem i neradom, trebalo je reagovati ranije”, kazao je Milanović.

Dodao je kako je to tada vidio kao mjeru nacionalne sigurnosti i demografsku mjeru, a sve je završilo Zakonom o konverziji.

Komentarisao je i predsjedničke kandidate koji tvrde da su u kampanji potrošili svega nula kuna. “Ne možeš potrošiti nula kuna, to znači da nisi među ljudima, da ignorišeš kampanju, to je fejk”, naveo je Milanović.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
expert123
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
expert123
Gost
expert123

Kad je u pitanju politika prema Bosni male su razlikr izmedju predsjednickih ksndidata u Hrvatskoj . Svi oni hoce da se mijesaju i arbitriraju u toj susjednoj zemlji. Svi hoce kao dio kolaca da je dijele , i to najblizi susjedi. Najbolje bi bilo da ostave same gradjane te drzave da sami uredjuju svoje odnose , tako bi bilo za… Više »

Send this to a friend