Region

Milioni u igri: Hrvatski Skaut tuži Ministarstvo odbrane BiH

Ilustracija

Budžet BiH mogao bi da pretrpi milionske gubitke, jer Ministarstvo odbrane BiH hrvatskoj firmi “Skaut” ne isporučuje oružje.

Riječ je o oružju koje im pripada po pravosnažnoj presudi Suda BiH.

ATV-u je u zagrebačkom “Skautu” potvrđeno da su protiv ministra odbrane BiH Marine Pendeš podnijeli krivičnu prijavu, ali i da će tražiti prinudnu naplatu skoro 20 miliona marka, koliko je vrijedan sudski spor koje je Ministarstvo odbrane BiH izgubilo 2017. godine. Od tada im, tvrde u Skautu, Ministartsvo odbrane nije isporučilo nijedan komad oružja.

“Nakon juna ove godine nama nije izdata nijedna izvozna dozvola, jer je Ministarstvo odbrane napisalo da nemamo pravo na robu, tj. da nam roba ne pripada po presudi. Naravno, sva ostala ministarstva su dala pozitivnu saglasnost, a dozvole nisu mogle biti odobrene iz razloga što je Ministarstvo odbrane dalo negativnu saglasnost. Takođe, i iz tog razioga bili smo prisiljeni da predamo prije nekoliko dana krivične prijave protiv odgovorne osobe Ministarstva obrane i ostalih NN osoba koje vrše opstrukciju realizacije presude”, saopšteno je iz “Skauta”.

Send this to a friend