Region

Mirko Zečević predsjednik Crnogorske Nacionalne Zajednice Beograda

mirkozecevic.jpg

Dosadašnjem predsjedniku Mihailu Terziću je istekao mandat i on će ostati u udruženju na nekoj od funkcija koja će se verifikovati kroz redovnu demokratsku proceduru.

Crnogorska Nacionalna Zajednica je bila aktivna u formiranju Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji, prva je počela prikupljanje potpisa za inicijativu za otvaranje posebnog biračkog spiska.

Takođe je bila inicijator za potpisivanje sporazuma između udruženja o međusobnoj saradnji na poslu formiranja crnogorskog Nacionalnog savjeta.

Na sjednici Upravnog odbora jednoglasno je donešena odluka da se formira novo tijelo Savjet CNZ-za, koji će sačinjavati ugledni pojedinci iz kulturnog I javnog života Beograda.

“Do sada tom Savjetu su pristupili Beba Kapičić, dramski umjetnik i publicist; Jelena Đurović, producent i novinar; Marko Kljajević, advokat; Rajko Danilović advokat; Stanko Zečević, akademski slikar. Jedan od glavnih zadataka Savjeta je da pomogne ideju da se strateški realizuje i postepeno izgradi sistem kulturne saradnje crnogorske dijaspore sa crnogorskim kulturnim institucijama, istaknutim kulturnim stvaraocima i državnim institucijama kulture”, saopšteno je iz CNZ.

 

 

Send this to a friend