Region

Mišel: Zapadni Balkan je prioritet EU

Šarl Mišel, foto: Twitter
Šarl Mišel, foto: Twitter

Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel istakao je danas, pred Samit EU, da se Unija nalazi pred odlučujućim trenutkom, geopolitički važnim, pošto će biti donesene odluke u korist stabilnosti i prosperiteta.

Izrazio je uverenje da će na Samitu EU biti donesena odluka o statusu kandidata za Ukrajinu i Modlaviju, kao i jasna evropska perspektiva za te dvije zemlje i Gruziju.

“Imamo važan sastanak sa liderima Zapadnog Balkana, i postoji želja da unesemo novu energiju u naš proces. Imamo trenutno problem u Bugarskoj i pokušavamo da stavimo prijedloge na sto da bi bili u mogućnosti da što prije otpočnemo pristupne pregovore sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom. To nam je sada glavni prioritet i učinićemo sve da u tome napredujemo”, rekao je Mišel novinarima.

Kazao je i da su svi napori koje je BiH preduzela na putu u EU imali pozitivne efekte na smanjenje tenzija i da će EU učiniti sve da institucije te zemlje budu funkcionalne.

“Ovaj samit je od geopolitičkog značaja, jer ćemo donijeti odluke u korist stabilnosti i prosperiteta. Zapadni Balkan je prioritet za nas i angažovaćemo se da unesemo novu energiju u proces integracije“, naglasio je Mišel.

6

avatar
1000
6
0
0
 
6
PobronekoKomičarRole je kingVuki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pobro
Gost
Pobro

Dajte primite nas u EU da počinemo

neko
Gost
neko

vidimo😡

Komičar
Gost
Komičar

Jadna je to Unija ako prima i Ukrajinu, Moldaviju, Gruziju…a i nas.

Role je king
Gost
Role je king

Nista konkretno,suplje price,vrijeme ide..

Vuki
Gost
Vuki

Samo lazete i lazete.

Nomad
Gost
Nomad

Satrijeste se da nas primite. Evropski eu političari stalno lažu i odugovlače prijem balkanskih država u eu.

Send this to a friend