Region

Mladić sa dva noža bježao po Splitu, jurila ga policija

Foto: Screenshot Split uživo

Desetak policajaca hvatalo je juče poslijepodne po splitskim kvartovima Plokitama i Sućidru mladića koji je u rukama držao jedno veće i jedno manje sječivo. Scena je zaprepastila građane, piše Dalmatinski portal.

Policajci su slijedili mladića na udaljenosti od desetak metara. Ustuknuli bi kako bi se okrenuo prema njima i zamahnuo. Pokušavali su da ga urazumije. Nagovarali su ga da odbaci noževe, no bez rezultata.

Pretrčao je preko ulice, oni za njim. U jednom trenutku se čuje i kako policajac viče da će pucati.

“Oko 15.48 primili smo dojavu kako ulicom hoda muškarac koji u ruci nosi nož nakon čega je ušao u prodavanicu i uzeo drugi nož i izašao na ulicu. Na teren je odmah upućeno nekoliko policijskih patrola kako bi pronašli muškarca”, navode iz tamošnje Uprave policije.

Mladić je pronađen je nakon dvadesetak minuta.

“Upućeno mu je upozorenje da se zaustavi i baci noževe. Odbio je da posluša policijske službenike radi čega su nad njim upotrijebljena sredstva prisile, sprej, tjelesna snaga i sredstva za vezivanje. Odveden je na pregled kod ljekara, a u ovom trenutku je u službenim prostorijama i nad njim je u toku kriminalističko istraživanje. U ovom događaju nije bilo povrijeđenih osoba“, naveli su u PU splitsko-dalmatinskoj.

Send this to a friend