Region

Mladiću iz Hrvatske 40 godina zatvora zbog brutalnog ubistva majke i oca

Sud u Zadru osudio je danas Tina Šunjergu (20) na 40 godina zatvora zbog okrutnog ubistva roditelja.

Od tih 40 godina oduzeće mu se vrijeme koje je proveo u zatvoru, a osuđen je i njegov prijatelj, Ivan Škarić, s kojim je bio u automobilu kada je ubio majku.

Škarić je dobio godinu dana uslovno, s rokom od tri godine, jer krivično djelo koje je počinio Šunjerga nije prijavio.

Šunjergi se stavljalo na teret da je 25. marta prošle godine ubio roditelje iz osvete, jer su mu više godina prigovarali zbog loših ocjena u školi i konzumiranja raznih vrsta droge, te mu nametali zabrane, što je on doživljavao kao ograničavanje njegovih sloboda.

On je tog dana iz sefa porodične kuće uzeo pištolj, a onda nazvao prijatelja i, lažući ga, pozvao ga da idu u Šibenik. Zajedno su otišli u polje, gdje je bila Tinova majka Silvana koja ih je obojicu ukrcala u svoj automobil. Tin je sjedio na zadnjem sjedištu, iza majke, i tokom vožnje uperio joj je pištolj u glavu i ubio je.

Povlačenjem ručne kočnice zaustavio je automobil, a njegov prijatelj pobjegao je kad je vidio da je ovaj pucao na rođenu majku.

Šunjerga se sa tijelom u vozilu odvezao kilometar od mjesta događaja gdje je ostavio automobil i beživotno tijelo majke, a onda se, u namjeri da ubije i oca, pješice vratio do porodične kuće u Čistoj Velikoj, gdje je došao u garažu u kojoj je bio njegov otac, inače policijski službenik. Prvo je u susjednoj prostoriji pustio vodu iz slavine, kako bi nečujno repetirao pištolj, a potom hicem iz pištolja ocu ispalio metak u glavu.

Tagovi

Send this to a friend