Region

Morski pas nakon Makarske, viđen i kod Korčule

Mako - korculanski kanal

Prije dva dana objavili smo informaciju da je kraj Makarske snimljen morski pas mako (Isurus oxyrinchus), a ne neka druga vrsta. Jutros je opet snimljen u Korčulanskom kanalu. Radi se o istom morskom psu a to se može vidjeti po rezu koji se nalazi malo desno, između glave i dorzalne peraje. (usporedba u prvom komentaru). Još jednom naglašavamo da nema razloga panici, radi se o nezreloj jedinki i vrsti koja nije agresivna. (v: Toni Kačić)

Gepostet von Podvodni.hr am Dienstag, 11. Juni 2019

Nakon što se prije nekoliko dana kod Makarske pojavio morski pas, ista “morska neman” snimljena je i u Korčulanskom kanalu, prenosi Dalmacija danas.

“Prije dva dana objavili smo informaciju da je kraj Makarske snimljen morski pas mako (Isurus oxyrinchus), a ne neka druga vrsta. Jutros je opet snimljen u Korčulanskom kanalu”, naveo je Pero Ugarković, saradnika Instituta za okeanografiju i ribarstvo u Splitu za portal Dalmacija danas.

Prema njegovim riječima, radi se o istom morskom psu a to se može videti po rezu koji se nalazi malo desno, između glave i dorzalne peraje. “Još jednom naglašavamo da nema razloga panici, radi se o nezreloj jedinki i vrsti koja nije agresivna”, kazao je.

Na pitanje da li je ta vrsta morskog psa opasna, on kaže: “U Mediteranu nema zabiljeleženih napada koji su neprovocirani, dok ih tropska mora imaju. Uopšteno je malo takvih napada. Velika većina tih napada su isprovocirani, na primjer kada morskog psa ulove na udicu pa ga takvog snimaju kamerom ispod površine mora.”

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
YugadjaniBre
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Yuga
Gost
Yuga

Hahahahaha…nije kurir, ali jeste današnji blic. Dolazi sezona. Ovo su uobičajene junske teme u srbiji. Ajkule i tigrasti komarci od kojih se pada u komu…hahahaha

Bre
Gost
Bre

Da nije ovo prvo objavio Kurir ili Svet

djani
Gost
djani

Vidjena i zmija kako cesto ulazi sa Kosova u Crnu Goru.

Send this to a friend