Region

Moskva spremna da podrži RS oko pitanja samostalnosti

Moskva je spremna da podrži Republiku Srpsku da otvori pitanje svog osamostaljenja, naročito u kontekstu pregovora o konačnom rješenju za Kosovo, pišu “Novosti”.

Prema saznanjima lista, tu poruku predsjedniku RS Miloradu Dodiku trebalo bi da prenese ruski šef diplomatije Sergej Lavrov koji će 16. i 17. septembra posjetiti Sarajavo i Banjaluku.

Kako pišu “Novosti”, Moskva je već nezvaničnim kanalima i Beogradu i Banjaluci poslala signal da je sa velikom pažnjom primljen Dodikov čvrst stav da će, ukoliko Priština dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama ili dogovor oko KiM bude podrazumijevao bilo koji sličan aranžman i Srpska krenuti putem osamostaljivanja.

List napominje i da će se dolazak Lavrova u Banjaluku poklopiti sa razgovorima koje će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić 15. septembra voditi u Moskvi sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Rješavanje kosovskog pitanja biće centralna tema u Kremlju, koji pažljivo prati sadržaje razgovora Beograda i Prištine, a posebno uticaj međunarodnog faktora na to pitanje, navode Novosti.

23 Komentara na "Moskva spremna da podrži RS oko pitanja samostalnosti"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend