Region Droga vrijedna preko 700 hiljada eura

Na graničnom prelazu Crna Gora-Hrvatska zaplijenjeno 342 kilograma marihuane

Hrvatski carinski službenici su na graničnom prelazu Hrvatska – Crna Gora pronašli 342 kilograma marihuane, vrijednosti preko 700 hiljada eura.

“Vrijednost zapljenjene droge procjenjuje se na oko pet miliona kuna (714.000 eura), a 15 miliona u maloprodaji na crnom tržištu”, saopšteno je na konferenciji za medije.

Portparol Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica iznio je detalje oko toga kako je do zapljene došlo.

“Juče oko 15:30 sati na graničnom prelazu Karasovići iz pravca Crne Gore pristupio je autobus dubrovačkih registracijskih oznaka, registrovan na turističku agenciju iz Dubrovnika, a njime je upravljala muška osoba (40) iz Dubrovnika. Svojom nervozom je odmah probudio sumnju, a policijski službenici su primijetili 17 crnih torbi. Kada su ga upitali što sadrže, vozač je kazao kako je to sportska oprema momčadi iz Brazila koju je vozio u Crnu Goru“, istaknuo je na konferenciji za medije.

Potom je zatražen nalog za pretragu spornih torbi, a u samom autobusu su pronađene još četiri, dakle ukupno 21 torba s 41 paketom različitih dimenzija i mase.

“Vozač je ispitan juče, a danas bi trebao biti predan pritvorskom nadzorniku. Sinoć je oko 21:30 sati uhapšena još jedna osoba iz Dubrovnika i biće procesuirana“, kazao je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bela
Gost
Bela

Svakim danom u svakom pogledu sve vise napredujemo.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

nagrdise nas ove komsije …ne pustaju ovaj albansko crnogorski strateski proizvod da putuje put eu ….lijepo su sluzbe i politicari ovo dogovorili da pune dzepove i pomalo za penzije al komsije ne daju

awetinja
Gost
awetinja

Da smo i mi pametni da sadimo kao albanci, ali ne, nama je milije krtolu okopavati i o amfilohiju i mirašu palamuditi.

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Namirisali su ga kilometar prije granice.

Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

Lijepa naša.. Marihuana

Prc CG
Gost
Prc CG

Kako samo dođoše do ove cifre????

mačor
Gost
mačor

Propustili prazan autobus,nedovoljno stimulirani carinici,red je da se baci pogled na prtljažnik,silne velike torbe,a autobus bez putnika.

Novljanin
Gost
Novljanin

Čitam komentare i ne vjerujem šta pišete. Ljeti je tolika gužva na graničnom prelazu da kad bi svakom vozilu provjeravali po makar jednu torbu čekanje na granici ne bi bilo 2,3 sata nego 2,3 dana. To je sve sreća dragi moji, nekad uspiju nekada ne. Ko zna koliko je desetina tona prošlo preko te granice a da nismo ni mi… Više »

Građanin
Gost
Građanin

Nije potrebno otvarati torbe, samo bokseve i vidjeti da je neobično da je autobus prazan a ima pun boks torbi. Ne trebaš da budeš carinski stručnjak da bi ti takve stvari bile crvena lampica da je nešto sumnjivo.

Guzo
Gost
Guzo

A što Novljanin zar stvarno misliš da su to našli tek onako… Naivno. Bez dojave odnosno špijanja nikad ništa ne bi pronašli

Građanin
Gost
Građanin

Ovo je sramota za našu Upravu Carina i Graničnu policiju na Debelom Brijegu. Šta rade i dje su bili kada su dozvolili da ovolika količina narkotika neopaženo prođe kroz graničnu kontrolu. Da je sreće sada bi trebala da se sprovede detaljna unutrašnja kontrola zaposlenih i utvrdi odgovornost. Jer je ovo sramota za našu državu i samo pokazuje neodgovornost pojedinaca koji… Više »

Turista
Gost
Turista

To su turisticki autobusi kojih ima dnevno pedesetak. Kad bi se nad svakim vrsila kontrola ne bi turistima ostalo 2 minuta da vide Kotor,Cetinje,Budvu… dostina od njih ne bi uspjeli uci u Crnu Goru. Zato strucnjaci smanjite malo dozivljaje jer nemate pojma sto je granica i posao na njoj.

Građanin
Gost
Građanin

Evo hrvati mogu da pogledaju. Mi ne možemo. Ne lupaj molim te. Stvarno je puno potrebno vremena da se od vozača zatraži da otvori bokseve i da se uradi brzi pregled.

Turista
Gost
Turista

Hrvati ga imaju na spisku .Zato su ga i pogledali. Strucnjace nista nije slucajno.

Građanin
Gost
Građanin

A što ga mi nemamo? Ne znamo da razmijenjujemo podatke sa njima? Ne kopaj se sam komentarima. Prvo nemaju vremena da pregledavaju buseve, sada ga nemaju na “spiskovima” ne trabunjaj kumim te. Treba jednostavno priznati da naši nisu dobro uradili svoj posao, kazniti policajce i carinike koji su odgovorni. Pa da vidis kako bi ga idući put bilo na spisku… Više »

awetinja
Gost
awetinja

Ajde jadan ne davi. Krivo ti što nije u tvoj džep ništa kanulo. Opasnija je limenka piva za organizam nego sve ovo da popušiš.

Guzo
Gost
Guzo

Građanin svaka čast, sve si u pravu

awetinja
Gost
awetinja

Nije vozač nervozan kad izvozi, nego kad uvozi. A i što tebe briga za tamo neku marihuanu?

Ivan
Gost
Ivan

Prvo treba da znas da se kontrolisu vozila koja ulaze u drzavu a ne izlaze,ovaj autobus ke izaso ig nase drzave i prisao hrvackoj kontroli

Montenegro
Gost
Montenegro

Ti si bio u smjeni izgleda

Jorgovan
Gost
Jorgovan

Oni ne kontrolise one koji izlaze iz zelje,nego one sto ulaze u zemlju.

Montenegro
Gost
Montenegro

Za nevjerovat je da nijesu pregladli 21 torbu. Sta ce gledat ako nece to

Emilijano
Gost
Emilijano

Novce.

Montenegro
Gost
Montenegro

Cijelu smjenu CG policije kuci

nikad više 1918
Gost
nikad više 1918

ne policije nego KORUMPIRANE CARINE policija sa tim nema nista

Montenegro
Gost
Montenegro

Pa da znas da si u pravu

legla-plata
Gost
legla-plata

BAŠ SU DOBRO KONTROLISALI GRANICU OVI TOKMACI IZ MONTENEGRA MORA DA SU PODMIČENI SA KOJOM HILJADARKOM €

Futbal
Gost
Futbal

Bogami su se Brazilci dooobro opremili.

Send this to a friend