Region Dvoje djece na intezivnoj njezi

Na Hvaru šest ljudi otrovano hranom, jedna osoba preminula

Jedna osoba preminula je od trovanja hranom u restoranu na ostrvu Hvar, javljaju hrvatski mediji.

Tri odrasle osobe koje su primljene u splitski KBC zbog trovanja su stabilni. dok su simptomi kod dvoje male djece teži i oni se nalaze na intenzivnom liječenje.

Doktor Dragan Ledina iz Kliničkog bolničkog centra Split kazao je da nije još siguran da je uzrok njihovih tegoba infektivne prirode, to jest zarazna bolest.

“Radi se o unosu toksina preko usta ili disanja”, rekao je Ledina na vanrednoj konferenciji za novinare nakon što je jedan muškarac koji se nalazio s tim osobama u društvu preminuo, a ostali helikopterom dovezeni u splitske bolnice.

Prema informacijama iz medija šest osoba, četiri starije i dvoje djece, bilo je na večeri u restoranu na Hvaru, da bi kasnije tokom noći jedna od njih preminula, a brod na kojem su plovili morao je da pristane u hvarsku luku. Policija je prethodno izvestila da sumnja da je riječ o trovanju hranom.

“Njihova obrada je u toku, u dva smjera, infektivno i toksikološka analiza njihovih uzoraka krvi”, naglasio je Ledina i dodao da su sprovedeni osnovni laboratorijski nalazi, te da u krvnoj slici ima samo malih odstupanja.

On je rekao i da su simptomi kod dece teži, ali da nema drugih informacija. Oni se nalaze na intezivnoj njezi Klinike za infektivne bolesti na Firulama.

Više informacija biće dostupno sjutra, a Ledina je zaključio da je potrebna detaljna epidemiološka analiza hrane i restorana u zadnja tri dana, da bi se moglo pretpostaviti da je riječ o trovanju hranom.

Rekao je i da je moguće da nisu školjke uzrok trovanja, s obzirom na to da su poslužene samo dvije porcije, a oboljelo je šest osoba.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Sefket
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sefket
Gost
Sefket

Cuveni hrvatski turizam koji treba po profesoru Ratkovicu da bude uzor crnogorcima.🤮🤮🤮

Send this to a friend