Region

Nastavlja se potraga za dječakom koji je upao u potok

Potraga za šestogodišnjim dječakom koji je juče upao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča, nastavlja se danas nizvodno duž korita rijeke Bosne.

Akcija potrage biće nastavljena i danas, a pretraživaće se obale rijeke Bosne nizvodno prema Žepču, kao i potraga u čamcima na vodi, prenosi “Klix”.

U akciju su u proteklim satima bili uključeni pripadnici GSS Žepče, Kantonalne uprave civilne zaštite, Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK, te pripadnici Federalne uprave civilne zaštite.

Pretraživao se svaki kvadratni metar korita potoka. Zbog straha da bi ga voda mogla odnijeti u reku Bosnu pretraživano je i korito ove rijeke. Ubrzo nakon pretrage bicikl ovog dječaka je pronađen nekoliko stotina metara od mjesta gde je dječak upao u potok, ali njemu nema ni traga

Inače, dječak je vozeći bicikl po drvenom mostu ispred kuće izgubio ravnotežu i upao u nabujali potok. Njegova majka odmah je skočila za njim u namjeri da ga spase iz vodene bujice, međutim, voda je bila prejaka te ona nije uspjela u svojim namjerama.

Send this to a friend