Region

NATO: Policija Kosova izvela akciju sprovođenja zakona

Foto: EPA-EFE

KFOR i njegova komanda NATO su danas saopštili da je Policija Kosova izvela akciju sprovođenja zakona i da su u stalnom kontaktu sa relevantnim kosovskim institucijama, prenijela je prištinska agencija telegrafi.com.

U odgovoru za tu agenciju, NATO je naveo da „kosovska policija sprovodi operaciju sprovođenja zakona na cijelom Kosovu“.

„Misija KFOR koju vodi NATO u stalnoj je komunikaciji sa svim relevantnim institucijama na Kosovu i sa predstavnicima međunarodne zajednice“, navodi se u odgovoru.

Navedeno je i da ta misija „ostaje potpuno usredsređena na svakodnevnu primjenu svog mandata UN i prema Rezoluciji 1244 Savjeta bezbjednosti UN iz 1999“, a kako bi, kako je naglašeno, „nastavila da jamči bezbjedno i sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu“.

U odgovoru je navedeno i da KFOR „nastavlja da podržava nedavni sporazum između Kosova i Srbije u vezi registarskih oznaka“.

Ovo je druga sjednica da se Kfor nalazi na prelazima Jarinje i Brnjak, nakon dogovora o registarskim tablicama kojem je prethodila blokada saobraćajnice od strane lokalnih Srba.

Policija Kosova je saopštila da je jutros izvela „akciju protiv mreže krijumčara u više regiona“ i da je uhapšeno osam osoba, među kojima i po jedna srpske i bošnjačke nacionalnosti“.

Navedeno je i da je policijska akcija protekla bez problema, osim u sjevernoj (Kosovskoj) Mitrovici gdje su se, kako je ukazano, „kriminalne grupe organizovano okupile, napravile blokade na putevima raznim prevoznim sredstvima“.

Dodaje se u saopštenju da su oni „u obračunu sa carinicima i policijom koristili gasne boce, šok bombe i ručne bombe“ i da su, kako je istaknuto „i pucale iz vatrenog oružja“.

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
gabePrishtinacAnđeljko 🇲🇪KomšijeDejan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
gabe
Gost
gabe

Podrška kosovskim domoljubima.

Prishtinac
Gost
Prishtinac

Srbija do Sandźaka 😂😂😂

Anđeljko 🇲🇪
Gost
Anđeljko 🇲🇪

Srbijo ne traži beljaja jer će beljaj će doć po tebe

Komšije
Gost
Komšije

Od svih susjednih zemalja, Srbija je najbolje sa Makedonijom. Sa njima samo ne zbore.

Dejan
Gost
Dejan

Nezezajtese Vucko je u Rasku nemoj da dodje tamo…..

Crni panter
Gost
Crni panter

Vučić na aparatima.
Brnabic: ima veze samnom neva veze samnom.
😂😂😂

Davor
Gost
Davor

Podrska za NATO i Kosovo.

OneAndOnly
Gost
OneAndOnly

Srbija do Kosova.

Send this to a friend