Region

Nema nikakve kazne za Pink zbog ozoniranja

Članovi Savjeta Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) većinom glasova izglasali su da televizija Pink ne bude kažnjena zbog toga što je vlasnik te televizije Željko Mitrović u programu zagovarao primjenu ozonske terapije u liječenju kovida-19, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS).

Član Savjeta REM-a Slobodan Cvejić potvrdio je UNS-u da je na današnjoj sjednici odbijena njegova zajednička inicijativa sa Juditom Popović da se izrekne mjera televiziji Pink.

UNS saznaje da je sjednica Saveta REM-a, kojoj je prisustvovao i Mitrović, bila burna i da je vlasnik Pinka sa sobom doveo i ljekara koji je trebalo da potvrdi efikasnost ozonske terapije. Pošto je Cvejić zaprijetio da će napustiti sjednicu, ljekar je izašao iz sale.

„Ostajem pri mišljenju da je Mitrović time što je na svojoj televiziji prikazivao kako na sebi primjenjuje terapiju ozonom iskoristio lakovjernost gledalaca koji mogu da povjeruju da odluku o svojoj terapiji, u slučaju infekcije ovim teškim virusom, mogu da donesu sami i da ovu terapiju sami primjenjuju na sebi“, kaže za UNS Cvejić.

Dodaje da „vjeruje da vlasnik privatnog medija ne bi smio da koristi javni medijski prostor, koji je zajedničko dobro svih građana Srbije, da u njemu na sebi primjenjuje terapiju koja nigdje u Srbiji nije zavedena kao zvanična“.

„Ne kažem da liječenje ozonom nije zanimljiva tema, ali to nije način na koji je trebalo da bude predstavljeno“, ističe Cvejić.

On kaže i da nije prihvatljiva argumentacija da je time što je doktor Srđa Janković gostujući u emisiji neodređeno govorio o terapiji ozonom i što je doktor Predrag Kon rekao da to nije njegova oblast, postignuto objektivno izvještavanje o terapiji ozonom koju je Mitrović primjenjivao na sebi.

Članica Savjeta REM-a Višnja Aranđelović smatra da Mitrović nije prekršio članove zakona na koje su se u odvojenim inicijativama pozvali Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i članovi Savjeta REM-a Slobodan Cvejić i Judita Popović, odnosno da u emisijama televizije Pink nije bilo nadriljekarstva, dovođenja gledalaca u zabludu i neobjektivnog informisanja.

„Ne možemo govoriti o dovođenja gledalaca u zabludu, jer je zabluda pogrešna predstava o nekoj činjenici, niti o neobjektivnom informisanju, zato što su u emisijama na Pinku bili ljekari Kon i Janković, koji su bili sumnjičavi prema terapiji ozonom. Terapija ozonom nije protokolarna u našem liječenju, ali nije zabranjena“, kaže za UNS Aranđelovićeva.

Ona kaže da stručnjaci nisu jasno rekli da je ozonska terapija zabranjena i da je nisu osudili, ali da su pozvali ljude da se drže tradicionalnog liječenja i dozvoljenih protokola.

„Možemo uvek govoriti o zloupotrebi frekvencije, ali to nije pomenuto u konkretnim prijavama”, kaže Aranđelovićeva.

Mitrović je u aprilu na televiziji Pink i na društvenim mrežama promovisao ozoniranje krvi, kao način na koji se „alternativno“ može „riješiti“ virus korona, jer bi se tako „stvorio peroksid koji uništava viruse i bakterije kada je u krvi“.

14

avatar
1000
12
2
0
 
14
RistoNik NoltMilosRozajBiba struja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milos
Gost
Milos

Sledeci put ce uzivo da priziva duhove ili da uzme dozu.

Rozaj
Gost
Rozaj

Ovaj ti je kao one dvorske lude 😀

Biba struja
Gost
Biba struja

Pa što bi iko bio kažnjavan. Svako ima pravo da se liječi kako hoće. Mitrović ozoniranjem, vi ćete vakcinama sa čipovima, Simović će nošenjem maski u sred ljeta.

Nik Nolt
Gost
Nik Nolt

Svako ima pravo da se leči ali kući a ne na tv koja ima nacionalnu frekvenciju, ovo što radi REM je sramotno, trebalu su sami da reaguju a ne po prijavi. Godinama ćute na širenje mržnje, prostakluke i uličarske napade na neistomišljenike i to sve sa pomenute televizije.

Titograd
Gost
Titograd

Ozonirani su i kažnjeni oni kao narod odavno.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Hahahaha!!!

marko
Gost
marko

Niko nezna sto srbin znade. Nebeski covek , lep , pametan , bogat .. bavi se psihijatrijom i vrsan je poznavalac te oblasti , sprda se sa citavom nacijom izvodeci psihijatrijske ekaperimente u realityiju uz podrsku vrelih usana srbije. To su oni , srbalji … sa crnkgiraima neamaju njsta slicno a kamoli zajednicko. Nikad vise 1918. Vjecna da je Crna… Više »

Risto
Gost
Risto

Uh, velika bi velesila bili da nije bilo 1918. godine…Obe Jugoslavije su vas izvukle iz bede i siromastva.

Jež
Gost
Jež

Nijesam znao da se bijeli prah zove ozon.

Strijelac
Gost
Strijelac

Jesu li se popovi ozonirali?Dajte i ovima našima malo, dako i oni počnu šetati sa majmunčićima na ramenu.

gagi
Gost
gagi

Kako ste mislili “KAZNITI” privjesak dr Vucica,inance donatora SNS na cijem je celu Vucic. A sto se “cini’kod nebeskog naroda”takvog cirkusa nema na kuglu zemaljsku.

Gligor73
Gost
Gligor73

Ne mozes “budalu” kazniti , greh je to …..

jadran
Gost
jadran

Ovaj je ponos srbije, e takvi im svi bili

Fakinerija
Gost
Fakinerija

E za ovo se oni bore, ovo su te njihove svetinje i vrijednosti kojima teže, to je taj nivo.

Send this to a friend