Region

Nesreća na Jadranu: Helikopter se srušio u more, ima stradalih

Foto: Šibenik.in

Nedaleko od malog hrvatskog ostrva Zlarina oko 11 sati u more se srušio helikopter, javljaju hrvatski mediji. Kako piše Šibenik.in iz mora je izvučeno tijelo jedne osobe, ali sa zada nema informacija koliko se osoba nalazilo u letjelici.

Odmah po dojavi na mjesto događaja su upućena dva broda stanice pomorske policije uz policijske službenike ostalih policijskih stanica, a o ovom događaju su obaviještene i sve druge službe – Lučka kapetanija, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe.

Na žalost, u padu helikoptera život je izgubila jedna osoba

Gepostet von ŠibenikIN am Montag, 27. Januar 2020

“Nakon dolaska na mjesto događaja o svim preduzetim mjerama i radnjama ćemo blagovremeno obavijestiti javnost”, objavila je policija.

Ministarstvo odbrane Hrvatske potvrdilo je da helikopter koji je pao u more između Zablaća i Zlarina pripada Vojsci Hrvatske.

Riječ je, kako se navodi, o helikopteru tipa Kiowe OH-58 D, a nesreća se dogodila tokom trenažnog leta. Helikopter je, dodaje se, pao u more pola sata nakon polijetanja.

Ministarstvo je saopštilo da su preduzete sve mjere i radnje radi pronalaska i spasavanja posade.

Riječ je o helikopterima koji su odnedavno u sastavu MORH-a, a Hrvatska vojska dobila ih je na poklon od SAD-a.

16 helikoptera donirani su 2015. godine jer su u SAD-u proglašeni vojnim viškom, navode mediji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

Bas su vam fin poklon dali, i rusi su srbima dali Migove koji ne lete. Jedini avioni koje imate, a mogu da lete su Orlovi i Galebovi koje ste sami proizveli.

Velimir
Gost
Velimir

I francuzi topove I municiju drugog-razlicitog kalibra!

Prč
Gost
Prč

Zali boze

Send this to a friend