Region

Njemac se u Istri zabio u drugi brod, troje djece povrijeđeno

Troje djece povrijeđeno je u pomorskoj nesreći, odnosno u sudaru brodova koji se u petak veče dogodio u marini Vrsar, potvrdila je istarska policija.

Nesreća se dogodila sinoć oko 22.50, kada se 51-godišnji njemački državljanin, vozeći gumeni čamac “Bolero 375p” s upaljenim reflektorom prema izlazu iz luke Vrsar iz još neutvrđenih razloga frontalno sudario s jahtom “Bayliner 2659 rendezvous”, kojom je upravljao 60-godišnji hrvatski državljanin, a koja je uplovljavala u marinu.

U trenutku sudara na gumenom čamcu “Bolero 375p” nalazili su se putnici iz Njemačke – i to 47-godišnjak te petoro djece koji su prilikom udara pali u more. Na drugom plovilu u trenutku nesreće nalazilo se dvanaest osoba, od kojih niko nije povrijeđen.

Djeca su izvučena iz mora, pri čemu je njih troje povrijeđeno i prevezeno u pulsku bolnicu.

Kako Hina saznaje, šestogodišnja djevojčica zadržana je u bolnici na posmatranju, dok su njena devetogodišnja sestra i devetogodišnji dječak nakon ljekarskog pregleda pušteni iz bolnice.

Vozači plovila su alkotestirani te je utvrđeno da je njemački državljanin imao jedan promil alkohola u krvi, navodi policija.

Istraga je u toku, a dalje kriminalističko istraživanje, s obzirom na to da je riječ o pomorskoj nesreći, preuzela je Lučka kapetanija.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend