Region

Nove mjere u Beogradu: Nema više popularnih žurki na splavovima

Beograd

Posljednja od mjera u vezi sa epidemijom koronavirusa u Srbiji nedavno je stigla od Lučke kapetanije Beograd, nakon sastanaka, konsultacija i preporuka zdravstvenih radnika, pišu mediji u toj zemlji.

Njom se, između ostalog, zabranjuju žurke i sve druge proslave na brodovima, čamcima i splavovima, odnosno svim vrstama plutajućih objekata, prenosi Blic.

“Obavještavaju se brodarstva, zapovjednici brodova, starješine plovila, preduzeća rječnog saobraćaja i vodoprivrede, nadležni organi i organizacije, privezišta za čamce i nautički klubovi, vlasnici čamaca, ostali učesnici u plovidbi kao i sva zainteresovana lica na teritoriji Republike Srbije da su dužni da se pridržavaju svih mjera radi sprječavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti kovid 19 i zaštite od te bolesti”, navode u objavi.

Primjenjivati mjere propisane Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, Zakonom o javnom zdravlju, kao i druge mjere koje priroda te bolesti nalaže u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i svim preporukama Kriznog štaba RS.

Pored toga, zabranjuje se organizovanje žurki, proslava i slično na brodovima, čamcima i plutajućim objektima, dozvoljena je plovidba čamcem pri čemu treba voditi računa da bude obezbijeđena razdaljina između lica na čamcu od dva metra.

“Svaki prekršaj odredaba ovog saopštenja brodarstvu smatraće se prekršajem u unutrašnjoj plovidbi i kazniće se u skladu sa odredbama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama”, stoji, između ostalog, u saopštenju.

6

avatar
1000
5
1
0
 
6
HahaTitogradNije bitno imeGligor73Trt
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Haha
Gost
Haha

Crnogorci nece imati gde da izlaze…

Titograd
Gost
Titograd

Seljana od grada.

Nije bitno ime
Gost
Nije bitno ime

Tek sad ih zabranjuju? Ahahaha

Gligor73
Gost
Gligor73

Sta li ce sada sve te silikonske starlete …..
A i bilo je vreme da nesto pametno urade ….

Dušebrižnik vaš
Gost
Dušebrižnik vaš

A litije? Spadaju li one isto u žurke ili nešto treće?
Ako i njih zabrane onda će ovi naši domaći litijaši poluđet.

Trt
Gost
Trt

Policio to dabogda

Send this to a friend