Region

Novi gaf: Grabar Kitarović pozvala birače da glasaju za Milanovića

Kandidatkinja na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj Kolinda Grabar Kitarović je danas na televiziji N1, gdje je trebalo da se održi sučeljavanje predsjedničkih kandidata, pozvala birače da glasaju za broj 1, očigledno ne znajući da je u drugom krugu na tom broju njen protivkandidat Zoran Milanović.

Milanović se, inače, nije ni pojavio na sučeljavanju, pa su pitanja postavljena samo njoj.

Za kraj je trenutna predsjednica imala kratko vrijeme da se obrati biračima i pozvala je birače da zaokruže broj 1 – Milanovića.

Kako piše Index.hr, za pretpostaviti je da nije znala da je tako pozvala birače da glasaju za Zorana Milanovića, budući da je ona kandidat broj dva na izborima u drugom krugu.

“Dragi birači, pozivam vas da izađete na izbore 5. januara i date glas za Hrvatsku koja nastavlja proces rasta i razvoja, za Hrvatsku koja zna i može bolje, Hrvatsku koja je ponosna na svoje vrijednosti, koja ne osjeća kompleks manje vrijednosti u svijetu, nego je ravnopravan sagovornik. Pozivam vas da na listiću zaokružite broj 1, Kolinda Grabar-Kitarović”, poručila je predsjednica biračima.

Naime, kada se slažu glasački listići za drugi krug izbora, kandidati se ne stavljaju na popis abecednim redom, nego se redosljed radi na osnovu broja glasova koje su dobili u prvom krugu. Budući da je Milanović osvojio najviše glasova u prvom krugu, on je kandidat broj 1 u drugom krugu.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Fer plejMilica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fer plej
Gost
Fer plej

Nakon prvog kruga, Milanović je rekao, i ponovio, da će i sam glasati za Kolindu.

Milica
Gost
Milica

Alkoholinda

Send this to a friend