Region

Novi ministar finansija Srbije biće Siniša Mali

Mali

U Skupštinu Srbije stigla je ostavka ministra finansija Dušana Vujovića, koju je proslijedila premijerka Ana Brnabić. RTS-u je potvrđeno da će za novog ministra finansija biti predložen Siniša Mali, nekadašnji gradonačelnik Beograda.

On je u izjavi za Tanjug bio neodređen kazavši da mu funkcije nikada nisu bile važne.

“Uvijek ću biti na raspolaganju Srbiji i sugrađanima, ma koji posao obavljao”, dodao je on.

Nakon što poslanici konstatuju ostavku ministra Vujovića, premijerka ima rok od 15 dana da Skupštini dostavi prijedlog za novog ministra.

Iz kabineta Brnabić je, inače, jutros saopšteno da je Vujović o ostavci obavijestio predsjednicu Vlade Srbije.

U saopštenju se navodi da je Brnabićeva zahvalna Vujoviću na dosadašnjoj saradnji, posvećenosti ciljevima Vlade i postignutim rezultatima u resoru koji je vodio.

Vujović je u ostavci naveo da su četiri godine, koliko je dugo bio ministar, “sasvim dovoljne da se čovjek pokaže na javnoj funkciji”.

Vujović

Vujović je bio ministar privrede u Vladi Aleksandra Vučića u periodu od 27. aprila do 4. avgusta 2014. godine, a nakon toga, imenovan je za ministra finansija, takođe u Vladi Aleksandra Vučića, i tu funkciju obavljao je do avgusta 2016. godine.

Na mjestu ministra finansija bio je i u mandatu od avgusta 2016. do juna 2017. godine, kao i u mandatu Vlade Brnabić od juna prošle godine do danas.

 

Send this to a friend