Region

Novinaru sa Kosova prijete smrću jer je kritikovao teroriste OVK

Foto: Facebook

Novinar Parim Oluri se našao na udaru javnosti nakon što je istakao da Kosovo ne može da tretira teroriste koji su napali Kumanovo kao heroje.

Oluri je okarakterisan kao srpski špijun nakon što je objavio tekst u kome je kritikovao odluku samoproklamovane kosovske vlade da nagradi rođake Albanaca osuđenih za učešće u terorističkom napadu u Kumanovu 2015. godine.

Nakon što je sud u Skoplju, početkom novembra, izrekao doživotne robije za sedam od ukupno 37 Albanaca optuženih da su učestvovali u dvodnevnom napadu na Kumanovo, kosovska vlada odlučila je da nagradi njihove porodice sa 219.000 eura. Kao objašnjenje je navedeno da su mnogi od njih bili članovi OVK, koja je započela rat sa Srbima tokom kasnih devedesetih.

Oluri, koji vodi sajt Insajderi, osudio je tu odluku, istakavši da nagrada šalje pogrešnu poruku.

Kao odgovor na ovaj stav, neistomišljenici su pozvali na ubistvo Olurija, pojavila se i montirana fotografija novinara sa srpskom zastavom u pozadini, a on je nazvan srpskim špijunom, udbašem i četnikom.

Jane tranu gjinja, pasha nje Allah. Na çmenden me kete UDB e me UDB-asha. Per kete arsye, po pres me padurim qe vendimi…

Gepostet von Parim Olluri am Dienstag, 30. Januar 2018

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
POJK
Gost
POJK

Bravo za Parima Olurija. Ovo je dokaz da ima još ljudi, ali mnogi ne smiju da izađu u javnost. Skupite hrabrosti svi zajedno ste mnogo jaki, a pojedinačni slučajevi će biti uništeni od strane ništa osoba. Sjetite se priče o Kralju i snoplju grančica, kada je sinove učio o slozi upoređujući jačinu jedne grančice i snoplja grančica.

Send this to a friend